facebook

Діти розучилися читати і писати

Дали відбій сучасним технологіям: в ЄС помітили, що діти розучилися читати і писати.

У той час, коли наші школи комп’ю­теризуються і відмовляються від паперових носіїв інформації, закордонні освітяни визнають, що гнатися за технологічним прогресом не варто.

Наприклад, міністр освіти Швеції Лотта Едхольм вирішила повернути дітям шкільні підручники. Адже вчителі помітили, що діти розучилися читати і писати, не вміють навіть ручку тримати, бо завдання виконують на клавіатурі чи на екранах планшетів. Понад десять років там вводили сучасні технології, а тепер дали відбій.

Лотта Едхольм пояснила, що «паперовий підручник має переваги, які не замінить жоден планшет», і її думку поділяють педагоги країни. Вченими доведено, що діти, які читають друкований текст, швидше думають, відповідають, більше запам’ятовують.

Така різка зміна підходу до навчання коштуватиме шведському уряду чималих грошей. Вже у 2023 році мають витратити 58 мільйонів євро на нові підручники. Шведи хочуть, щоб учні мали підручники з кожного предмета, а планшети залишили вдома.

Тож виходить, що технічний прогрес для школярів — це палка з двома кінцями. З одного боку зручно та набагато легше носити планшет, але коли «сидіти» в ньому багато часу — псується зір. Щодня тягати важкий рюкзак з різними підручниками — страждає спина. Як знайти золоту середину?

Чтайте також:  "Іноді ми помиляємося, це не кінець, не злись на себе". Відео, як тато заспокоює доньку-підлітка, розчулило мережу

Шведи хочуть, щоб учні мали підручники з кожного предмета, а планшети залишили вдома.

Джерело.


Повернутись вверх