facebook

“Не виключаю повернення до ЗНО у паперовому форматі”: Бабак зробив заяву про НМТ

“Не виключаю повернення до ЗНО у паперовому форматі”: Бабак зробив заяву про НМТ
Найімовірніше, у наступні роки випускники в Україні складатимуть національний мультипредметний тест (НМТ). Проте в Освітньому комітеті ВРУ не виключають повернення і до ЗНО у паперовому форматі.
Джерело:Українські новини
На думку, очільника профільного комітету ВРУ Сергія Бабака, протягом війни українські 11-класники складатимуть НМТ. Нардеп також розповів і про еволюцію мультитесту.
Що складатимуть випускники – НМТ чи ЗНО
За словами Бабака, паперовий формат тестування – ефективний і вже апробований. Однак УЦОЯО планував і раніше, десь до 2027 року, здійснити трансформацію оцінювання в електронну форму. Такий формат є простішим для учасників, з логістичної точки зору і економить кошти держбюджету.

Нардеп також уточнив, щшо через повномасштабну війну пришвидшений перехід до електронного формату тестування здійснили швидше. Хоча й не були до цього готові.

Зараз цей формат еволюціонує, і НМТ стає більш якісним і за своєю якістю вже наближається до ЗНО. Я думаю, що у тому чи іншому вигляді НМТ залишиться до кінця війни точно. У мене є підозра, що і після теж. Тестування еволюціонуватиме. Хоча я не виключаю, що повернемося до ЗНО у паперовому форматі,– зазначив Бабак.

Чтайте також:  "НМТ складають по приколу". Ігор Лікарчук – про реформу старшої школи, підводні камені 12-річної освіти, чому учні не хочуть йти в ПТУ

Джерело.


Повернутись вверх