facebook

Маштабна перевірка укряття шкіл перед початком навчання. На що звертає увагу ДСНС та поліція щоб визначити форму навчання?

В Україні ДСНС та поліція систематично проводять обстеження укриттів, зокрема, які знаходяться. Після узагальнення дані з урахуванням безпекової ситуації в кожній громаді передадуть МОН. 

Цитата

«Сьогодні з міністром освіти та науки Оксеном Лісовим, заступником керівника Офісу Президента Олексієм Кулебою та керівниками ОВА обговорювали актуальну тему – підготовку до нового навчального року», – написав Клименко.

Він наголосив, що безпека дітей – незмінний курс роботи МВС у цьому питанні.

«ДСНС спільно з поліцією систематично проводять комісійні обстеження укриттів, у тому числі тих, які знаходяться на території закладів освіти. Звичайно, першочергово потрібно зважати на безпекову ситуацію в кожній окремій громаді. Тож ми узагальнюємо ці дані та передамо рекомендації колегам з МОН», – повідомив Клименко.

Крім того, за його словами, МВС продовжує реалізацію власних проєктів, які спрямовані на формування безпечного освітнього середовища:

• підготовка спеціалістів з безпеки;

• розширення мережі класів безпеки, яких в Україні вже створено майже 1500;

• впровадження паспорта безпеки кожного навчального закладу;

• посилення безпекових заходів у закладах освіти (охорона, сигналізація, відеоспостереження тощо).

Доповнення

У МОН повідомляли, що є проєкти створення “окремих” укриттів у школах, де немає їх всередині.

Уряд виділив 1,5 млрд грн на облаштування безпечного середовища та укриттів у школах.

Чтайте також:  Лікарчук про 12-річну систему освіти: випускники не повинні закінчувати школу в дітородному віці, Європа це врахувала

 

Джерело.


Повернутись вверх