facebook

Уряд виділив 1,5 млрд грн на облаштування безпечного середовища та укриттів у школах – Вітренко

Кабінет міністрів виділив 1,5 мільярда гривень державних субвенцій на облаштування безпечного середовища та укриттів у школах. Відомо, що наразі 85% закладів облаштовані укриттями, повідомив на брифінгу заступник міністра освіти і науки України Андрій Вітренко, передає УНН.

Деталі

“Для того, щоб підготуватися до нового року, ми звертаємо увагу на кілька речей. Зокрема, на безпеку, безпеку, і ще раз безпеку здобувачів освіти та усіх учасників освітнього процесу. Уряд виділив 1,5 мільярда гривень субвенції саме на облаштування безпечного середовища та укриттів у школах”, – сказав він.

Вітренко зазначив, що у міністерстві закликають органи місцевого самоврядування ефективно використовувати державну субвенцію так, щоб “якомога більше” дітей пішли на очне навчання. За його словами, станом на зараз відомо, що 85% освітніх закладів облаштовані укриттями.

“Зараз ми проводимо постійний щоденний моніторинг цієї цифри. Але говорити про кількість шкіл, які будуть вже підготовлені до нового навчального року, можна буде 25-26 серпня, коли розпочинається новий сезон в українській освіті”, – розповів він.

Щодо вищих навчальних закладів Вітренко поінформував, що міністерство закликало органи місцевого самоврядування та ректорів ВНЗ розпочинати і максимізувати очне навчання.

Чтайте також:  У кого перевага? Як директори мають розподіляти робочі години учителів/вихователів у спірних випадках

Джерело.


Повернутись вверх