facebook

Як наздогнати пропущений шкільний матеріал: найкращі варіанти для учнів

Як наздогнати пропущений шкільний матеріал: найкращі варіанти для учнів

Пропуски занять у школі можуть стати серйозним ударом по загальному навчальному процесу. Дитині достатньо відстати на кілька тем – і є ризик опинитися далеко позаду своїх однолітків.

Повномасштабна війна в Україні негативно впливає на освітній процес, зазначає 24 Канал. Учні засвоюють зовсім не той обсяг інформації, який повинні, що позначається на загальній картині їхніх знань.

Повітряні тривоги, відключення світла – впродовж 2022/2023 навчального року було достатньо факторів, через які школярі були змушені пропускати уроки. До цього докладаються й особисті причини, наприклад, сезонні захворювання.

А наздоганяти навчальний матеріал було не так просто. У багатьох школах об’єднували та узагальнювали теми, в інших – залишали їх на самостійне опрацювання дітей. Тож у багатьох родинах відклали розв’язання цієї проблеми до літа. Адже канікули – гарна можливість для того, щоб “підтягнути” знання школяра. Як саме можна допомогти учневі засвоїти пропущений матеріал, розповідаємо далі.

Самостійне навчання
Багато батьків вірять, що їхня дитина може самотужки надолужити освітні втрати. Звісно, така можливість є, але кількість школярів, які на це здатні, невелика.

Річ зовсім не у відсутності здібностей. Просто далеко не кожен учень захоче сидіти за книжками під час канікул. А відсутність контролю зі сторони, підтримки наставника та розуміння прогресу здатні нівелювати зусилля дитини та помножити на нуль усі години, проведені за підручниками.

Чтайте також:  На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого... Що сталося?

До того ж вдосконалювати отримані знання самостійно цілком можливо, а от ефективно засвоювати нові без підтримки та пояснень – дуже складно.

Репетитори
Звісно, існує ще один варіант наздоганяти пропущений матеріал – приватні уроки. Такий метод справді може дати гарні результати, якщо знайти фахового репетитора, який знайде підхід до дитини.

Однак у літній період з такими заняттями можуть виникнути певні труднощі. Адже до професіоналів своєї справи потрапити не так легко – вони мають велику кількість учнів, і про приватні уроки потрібно домовлятися заздалегідь. Тож якщо батьки не зробили цього завчасно, то у репетитора просто може не бути вільного часу, аби розпочати навчання дитини просто зараз.

До того ж послуги фахівців коштують недешево, що створює додаткове навантаження на сімейний бюджет. Далеко не кожна українська родина у сучасних умовах має достатньо фінансових ресурсів, аби оплачувати такі заняття.

Безкоштовна програма від дистанційної школи “Оптіма”
Є ще один варіант, який дозволяє підтягнути пропущені за рік теми безкоштовно. Перша та найбільша дистанційна школа України “Оптіма” за підтримки благодійного фонду “За майбутнє дітей” запустила благодійну програму для учнів 1 – 11 класів. Українські школярі можуть скористатися цією унікальною можливістю покращити свої знання та здобути освіту майбутнього.
Як це працює та як оформити заявку
Долучитися до благодійної програми можуть 3 600 учасників. Кожному з них “Оптіма” пропонує наступні опції:

  • безплатний доступ до освітніх матеріалів з 2 предметів із потрібного класу на вибір терміном на 3 місяці від дати під’єднання. При цьому учасники програми у рамках обраних предметів зможуть опрацьовувати всі теми за рік;
  • текстовий чат із вчителями;
  • тестування на початку та наприкінці навчання, яке дозволить оцінити прогрес та рівень засвоєння матеріалу.
Чтайте також:  Українська вчителька запропонувала скасувати похвальні листи в початковій школі: нагороди треба давати всім

Аби взяти участь у програмі, не потрібно подавати жодних документів – достатньо залишити заявку на сайті. Тож заповнюйте коротку форму, і ви миттєво отримаєте доступ до освітніх матеріалів від провідної дистанційної школи України.

Навчання в “Оптімі” – це чудова можливість здобути якісні знання та підтримку фахівців з великим досвідом, які здатні розкрити потенціал кожного учня та допомогти йому у втіленні мрій. Тож не пропустіть ваш шанс подарувати дитині освіту майбутнього.

Джерело.


Повернутись вверх