facebook

“Зміна принципів”: Лісовий зробив заяву про зарплати українських вчителів

“Зміна принципів”: Лісовий зробив заяву про зарплати українських вчителів
В Україні застаріла система оплати праці. На сьогодні зарплата вчителя складається зі ставки та надбавок. Якщо школи економлять, то педагоги не отримують надбавок і живуть “на копійки”.

Джерело:Освіторія

Очільник Міносвіти України Оксен Лісовий розповів під час Національної (не)конференції EdCamp Воля 2023, що на сьогодні зміна принципів нарахування зарплати педагогів – один з 9 ключових потоків діяльності МОН.

Лісовий розповів про зарплату вчителя
Так, 2023 році середня зарплата молодого педагога становить 7,6 тисячі гривень: 5,7 тисячі – оклад і 1,9 тисячі – надбавки, уточнили в МОН. Натомість середня зарплата в країні – 13,4 тисячі гривень.

За словами міністра, рівень зарплати вчителя має залежати, зокрема, від рівня кваліфікації, реальних досягнень. А от кількість пропрацьованих років – не основний показник, як раніше.

Ми є адептами НУШ і продовжуємо напрацювання. У нас є надважлива складова, щоб продовжувати реформу. Депутати добилися вже цього року виділення значної суми з держбюджету на впровадження НУШ: щонайменше 1,5 мільярда гривень. Сьогодні оборона — ключовий пріоритет, а після перемоги ним стане освіта. До напрацювань може долучитися кожен проактивний освітянин,– наголосив Лісовий.
Коли вчителям та викладачам підвищать зарплату

  • Міносвіти вже активно працює над питанням підвищення зарплат освітян. Як вчителів, так і викладачів, заявив міністр освіти Оксен Лісовий.
  • Чинні зарплати освітян, на його думку, – це приниження. Вони мають отримувати гідні зарплати.
  • Якщо ми хочемо виховувати громадянина, то повинні зробити так, щоб педагог відчував себе гідною людиною, наголосив Лісовий.
  • При цьому додав, що спілкувався щодо цього питання з керівниками нашої держави.
  • Підвищення повинно бути системним, кажуть у МОН.
Чтайте також:  Педагогам варто зануритись в інший світ – світ про дітей

Джерело.


Повернутись вверх