facebook

Які зарплати у викладачів технікумів?

Які зарплати у викладачів технікумів?

В Україні мінімальний посадовий оклад викладачів технікумів та коледжів становить 8,6 тисяч гривень. Також їм нараховують надбавки за стаж роботи, вчене звання, науковий ступінь та низку інших доплат.

Це прописано в урядовій ухвалі №1411 від 20 грудня 2022 року, пише видання Progroshi.

Які зарплати у викладачів технікумів та профучилищ

Викладачі технікумів та коледжів відносяться до 17 розряду ЄТС, а це означає що їхній посадовий оклад становить 8 679 гривень. Окрім цього, викладачі можуть отримувати надбавки до зарплати за стаж роботи, за вчене звання та науковий ступінь.

Який розмір зарплат у викладачів вишів

Зарплата викладачам вишів у 2023 році нараховується згідно з Єдиною тарифною сіткою – вона не змінилась у порівнянні з 2022 роком.

Як правило, в усіх викладачів, що належать до науково-педагогічних працівників, є затверджені індивідуальні плани роботи, серед яких чітко виділені всі 4 складових у годинах за видами робіт:

  • навчальна – це робота в аудиторіях, читання лекцій, проведення практичних і семінарських занять. Всі інші 3 складові формально вважаються позааудиторною роботою, хоча вона може проводитися і разом зі студентами ЗВО;
  • методична – підготовка методичних вказівок для занять, робочих і навчальних програм, силабусів, навчальних планів тощо;
  • організаційна – кураторська робота, участь у засіданнях кафедри, підготовка звітів, участь у різного роду зібраннях, які проводяться у ЗВО та за його межами;
  • наукова – це підготовка наукових статей, доповідей на конференціях, проведення різного роду досліджень тощо. Специфіка визначається тією галуззю науки, до якої належить кафедра такого викладача.
Чтайте також:  Традиційні фізкультхвилинки втрачають ефективність? Пояснюємо чому та чим їх можна замінити

Доплати викладачам

Окрім оплати за окладом, викладачі вишів отримують доплати й надбавки, сума яких може перевищувати навіть 50% окладу.

Джерело.


Повернутись вверх