facebook

Названо предмет НМТ, який продемонстрував найнижчий показник

НАЗВАНО ПРЕДМЕТ НМТ, ЯКИЙ ПРОДЕМОНСТРУВАВ НАЙНИЖЧИЙ ПОКАЗНИК ЗА СПІВВІДНОШЕННЯМ КІЛЬКОСТІ УЧАСНИКІВ ТА КІЛЬКОСТІ ОТРИМАНИХ МАКСИМАЛЬНИХ РЕЗУЛЬТАТІВ

Предмет НМТ «Історія України», попри лідерство серед кількості учасників тестування, має найнижчий показник з усіх предметів НМТ за співвідношенням кількості учасників і кількості отриманих максимальних результатів.

Про це свідчать результати основної сесії, опубліковані Українським центром оцінювання якості освіти.

Зокрема, з понад 149,5 тисяч учасників, які обрали для складання історію України, найвищий результат отримали 273 учасники, тобто 0,18%.

Водночас найкращі результати у відношенні до загальної кількості учасників показали учасники, які складали іноземну мову – з понад 87 тисяч учасників 774 особи отримали найвищий результат за цей блок тесту, що складає приблизно 0,89%.

Свою чергою серед обов’язкових предметів найкраще процентне відношення «двохсотбальників» до загальної кількості учасників показала математика: 1871 учасників з найвищим балом серед понад 260 тисячі вступників, тобто 0,71%.

З української мови це співвідношення становить 0,42%.

Співвідношення кількості учасників і кількості отриманих максимальних результатів з біології становить 0,32%, з фізики 0,49%, з хімії 0,76%.

Чтайте також:  Новий правопис, довідкові матеріали і низький пороговий бал: Вакуленко розповіла, як полегшать НМТ у 2024 році

Джерело.


Повернутись вверх