facebook

У МОН розповіли про пільги для вступників цього року

У МОН розповіли про пільги для вступників цього року
У Міністерстві освіти та науки повідомили про деталі цьогорічної вступної кампанії для абітурієнтів.
Про це йдеться у матеріалі Східного Варіанта.

У МОН розказали, якщо людина має інвалідність внаслідок війни (або має інвалідність і не може відвідувати заклад освіти) – вона має право вступити за результатами лише творчого конкурсу або лише співбесіди.

Також якщо вступник належить до категорії “особи з інвалідністю або діти з інвалідністю, які у 2023 році не брали участі в основних та додаткових сесіях НМТ, через наявність захворювання або патологічного стану” – то може вступати до закладу у межах квоти-1 за результатами співбесіди або творчого конкурсу.

Учасники бойових дій можуть вступати у межах квоти-1 за результатами творчого конкурсу або співбесіди замість результатів НМТ.

Особи, які проживають на тимчасово окупованій території або переселилися з неї після 1 січня у рік вступу, мають можливість вступати до закладів вищої освіти через освітні центри на підставі результатів вступних іспитів.

Абітурієнти, які є внутрішньо переміщеними особами, користуються спеціальними умовами вступу на навчання за державним або регіональним замовленням на основі ПЗСО або НРК5 (для здобуття ступеня магістра на основі НРК6 або НРК7), у вигляді переведення (за наявності місць) на вакантні місця державного або регіонального замовлення, якщо отриманий ними конкурсний бал менший від прохідного бала не більше, ніж на 15 балів. Проте, це стосується тільки спеціальностей, визначених у Переліку спеціальностей, яким надається особлива підтримка.

Чтайте також:  Вищу освіту чекають зміни: Рада прийняла закон

Нагадаємо: У Мінреінтеграції раніше повідомили, що випускники з тимчасово окупованих територій і ті, хто покинув такі території після 1 січня 2023 року, мають право на навчання за держзамовленням у вищих навчальних закладах.

Джерело.


Повернутись вверх