facebook

Федоров: після освітньої реформи професія вчителя стане однією з найпрестижніших в Україні

Федоров: після освітньої реформи професія вчителя стане однією з найпрестижніших в Україні

Під час дискусії «Діалоги про відновлення України», організованих командою NV, Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров повідомив, що його відомство розробляє нову реформу освіти, презентація якої відбудеться вже цього літа. Після впровадження реформи, професія педагога має стати однією з найпрестижніших у країні.

Незабаром команда Мінцифри спільно з Міносвіти публічно представить зміни, спрямовані на інновації, робота над якими велася протягом останніх двох місяців. Такі зміни сприятимуть формуванню іншого мислення у поколінь, що підростають.

У відомстві наголосили, що планують визначити необхідні для розвитку України компетентності, які слід виховувати серед людей, та створювати навчальні програми, стандарти та мережу освіти на їх основі.

Федоров зауважив, що в системі української освіти існує багато різних проблем, які необхідно вирішити. Зокрема, більшість з них стосується професійно-технічної та вищої освіти.

Приєднуйтесь до нашої нової спільноти ОСВІТА UA

Посилання:https://www.facebook.com/groups/1023345988199205/?ref=share

«Ми вийдемо з публічною презентацією окремо, тому що це, мабуть, найголовніший проєкт, яким ми займалися за весь цей час і там відповідатимемо на всі питання», – зазначив він.

Чтайте також:  "Працюю 31 годину на тиждень": молода вчителька розсекретила свою зарплату

Джерело.


Повернутись вверх