facebook

Третина дітей по всьому світу не має доступу до дистанційної освіти: дані ЮНІСЕФ

Третина дітей по всьому світу не має доступу до дистанційної освіти: дані ЮНІСЕФ


У 2020 році всі школи по всьому світу були змушені закритися через поширення коронавірусної хвороби. Проте через це не всі учні змогли продовжити навчання. Адже понад 463 мільйони дітей у світі не мали доступу до дистанційного навчання.

Про це свідчать дані звіту Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Виконавча директорка ЮНІСЕФ Ганрієтта Форе запевнила, що для 463 мільйонів дітей не існувало поняття дистанційної освіти, хоча їхні школи теж закрилися через COVID-19. Так, найбільше страждають школярі в країнах Африки, бо там близько половини всіх учнів не мають можливості вчитися дистанційно.

І хоча ці цифри показують тривожну картину щодо відсутності дистанційного навчання після закриття шкіл, ЮНІСЕФ вважає, що ситуація насправді набагато гірша.

“Навіть коли у дітей є технології та інструменти, вони не завжди можуть вчитися віддалено через необхідність виконувати роботу по дому тощо, або через погане середовище для навчання і відсутність підтримки в сім’ї”, – додали в ЮНІСЕФ.

За словами Ганрієтти Форе, наслідки будуть відчуватися згодом в економіці і суспільстві упродовж наступних десятиліть.

Загалом понад 1,5 мільярда школярів стикнулися із закриттям шкіл в період пандемії.

Чтайте також:  "Проводьте час якісно". Три приклади з життя, які спростовують популярний метод виховання дітей

Додамо, що близько половини українців негативно ставляться до запровадження дистанційної освіти у зв’язку з пандемією. Натомість підтримали цей крок лише 32% громадян.

Джерело.


Повернутись вверх