facebook

Яких предметів у школі не торкнеться скорочення — Лісовий

Яких предметів у школі не торкнеться скорочення — Лісовий

Інформує Всеосвіта.

Зі шкільної програми планують прибрати все зайве та те, що «дублює» предмети, щоб не перевантажувати учнів.

Після резонансної заяви представників МОН і, зокрема, міністра освіти Оксена Лісового щодо обговорення з суспільством доцільності скорочення деяких предметів у закладах середньої освіти, очільник Міносвіти повідомив, що і природничі, й гуманітарні, тобто усі ключові навчальні дисципліни, які нині є в школі, повинні залишитися.

Про це голова Міністерства освіти та науки повідомив в ефірі телемарафону.

Ми не допускаємо сьогодні скорочення дисциплін ключових, таких, як історія України, українська мова, хімія, фізика, математика, біологія. Тобто всі ті ключові дисципліни, які є в школі, повинні залишитися. Ми говоримо про оптимізацію програми, про їхню концентрацію корисними знаннями, говоримо про ті дисципліни, якими, можливо, можна пожертвувати. І сьогодні це питання експертів. Наприклад, можна концентрованіше подати основи здоров’я або якісь інші дисциплін, — зазначив міністр.

Лісовий також додав, що від початку великої війни у Міністерстві освіти відсутні точні дані щодо кількості вчителів, які нині залучені до освітнього процесу, проте фахівці МОН працюють над упорядкуванням цієї інформації.

Проте вже відомо, що близько 3-4% українських вчителів виїхали за кордон. Переважно це освітяни з тих регіонів, де ведуться активні бойові дії, — це Луганська, Херсонська, Донецька, Харківська та Запорізька області.

Чтайте також:  Майже третина педагогів мають низьку мотивацію до роботи: дослідження...

За словами голови Міносвіти, станом на сьогодні для України найкритичнішим питанням є підготовка учителів Нової української школи. Це завдання прагнуть виконати до початку нового навчального року і воно потребує фінансування.

Нагадаємо, постійне прагнення за так званим всебічним розвитком призводить до вигорання у школярів, що стає причиною відсутності глибоких знань і неможливості вивчати те, що справді цікавить. На думку деяких експертів у галузі освіти, впровадження скорочення кількості предметів у школі, за великого бажання, можливе вже у вересні цьогоріч.

Джерело.


Повернутись вверх