facebook

Які предмети більше не викладатимуть у школах: у Міносвіти вирішили обмежити дітям доступ до наук

Які предмети більше не викладатимуть у школах: у Міносвіти вирішили обмежити дітям доступ до наук

Що відомо
У Міносвіти вирішили обмежити дітям доступ до наук, що пропонують
Міністр освіти Оксен Лісовий заявив, що у школах буде скорочено кількість предметів. Він зазначив, що кількість предметів у школі має бути раціональною, і вона має бути не збільшена, а зменшена. Він також зазначив, що в даному питанні є доцільність, але необхідно підходити до цього виважено.

Він зазначив, що у 7-9 класі діти наразі мають близько 20 предметів. Таку кількість складно засвоїти і без стресу та онлайн-навчання (подекуди без гаджетів, адаптованих навчальних програм тощо). А в наших умовах – це на межі можливостей.

За словами міністра, діти все одно зосереджуються на головних для них предметах. Тому слід оптимізувати навчальні програми, щоб зрозуміти, яке навантаження отримують діти на уроках і на самостійне опрацювання вдома, та в якій формі відбувається навчання.

Він зазначив, що діти які навчаються за кордоном і в Україні мають подвійне навантаження, тому імовірно для таких дітей буде скорочено навчання, та залишаться лише унікальні предмети, ураховуючи тут також складнощі синхронізації із нашими предметами.

Чтайте також:  Як же стимулювати професійну діяльність педагогічних працівників?

Ще одним важливими завданнями лісовий бачить цифровізацію та оптимізацію доступу до освіти шляхом створення індивідуальних кабінетів.

Джерело.


Повернутись вверх