facebook

Вчителі – безправні раби з купою обов’язків: скандал у школі через довжину чуба у другокласниці

Вчителі – безправні раби з купою обов’язків: скандал у школі через довжину чуба у другокласниці

Зауваження вчительки обговорюють в усій Україні

Все почалося з допису мами другокласниці Великоходацької гімназії в Івано-Франківській області, яка у Facebook поскаржилася на вчительку своєї дитини в Мережі. Жінка стверджує, що педагогиня цькує дівчинку через зовнішній вигляд у присутності однокласників. Крім того, ця вчителька нібито побила іншу дитину кілька років тому.

Пост Наталії Маланчук отримав розголос у Facebook, обурені батьки написали понад чотириста коментарів.

Проблему дослідили журналісти ТСН.ua  – саме після цього про випадок дізналася уся Україна.

Що каже мама 
Мама звинувачує класну керівницю у цькуванні дитини через зовнішній вигляд. Вона пояснює, що для доньки це особливо травматично, адже конфлікт у школі виник через кілька днів після смерті дідуся.

У Поліни був чубчик, вона його відрощує, заколок не носить, а заправляє за вухо, бо вони тиснуть, заважають. Їй так зручніше. Вчителька почала казати їй носити заколки, кожного дня. Причому при всіх дітях каже «я відведу тебе до перукаря». Потім каже «візьму ножиці і сама тобі обріжу це волосся». Дитина ж мала, вона думає, що вчителька дійсно так візьме і зробить, — каже мама дівчинки.

Вона стверджує, що донька і так пережила стрес, а через дії вчительки перенервувала і в неї почалася кровотеча з носа. Мама додає, що її старші діти навчалися у цієї ж класної керівниці, і 2019 року у них також виник конфлікт. Тоді, за словами жінки, педагог мало не побила дитину. Мама писала заяву до поліції.

Чтайте також:  "А що це ми будемо Пушкіна вивчати?" Вчителька розповіла про плюси НУШ, штучного інтелекту на уроках і зарплату 12 тисяч гривень

Варіант іншої школи не підходить. Ми в горах живемо і інша школа за кілометри. І в такий час, коли війна, я не переводитиму дитину в іншу школу, — пояснює Наталія Маланчук.

У гімназії стверджують, що жінка перебільшує
Директорка Великоходацької гімназії Оксана Бельмега каже, що знає про інцидент у другому класі. Вона стверджує, що вчителька дійсно зробила зауваження дитині щодо довгого волосся, однак слова мами — перебільшення.

Директорка стверджує, що скарг на вчительку від інших дітей та батьків ніколи не надходило. Про попередній конфлікт у 2019 році вона знає. Однак каже, що тоді не працювала керівником, тому деталей розповісти не може.

Вчительку все ж таки змінять
Керівниця відділку освіти Верховинської селищної ради Ірина Сумарук розповіла , що поспілкувалася з директоркою та вчителькою гімназії. За її словами, педагогиня пригрозила дитині відвести до перукарні, з нею провели бесіду.

Однозначно, вчителька не має права такого казати, тим більше при дітях. Тим більше у нас дитиноцентризм — ми зараз заради дітей живемо і працюємо. Вона не мала права і визнає помилкою, що було сказано нею, — підкреслює Ірина Сумарук.

Вона також каже, що конфліктів із педагогом в інших батьків не виникало. У відділку освіти характеризують вчительку, як адекватного, грамотного професіонала.

Чтайте також:  Нова реформа освіти — від чого залежить, чи закриють школу в селі

З мамою питання вирішили. Вона погодилася на те, щоб вчительку поміняли з іншого класу. Але це вже з 1 вересня, бо серед навчального року цього не може робити ніхто. Я маю надію, що це все буде налагоджено, і всі будуть задоволені, дитина спокійно ходитиме навчатися, — додає Ірина Сумарук.

Як і варто було очікувати, більшість коментаторів допису підтримують маму та дівчинку. Проте, є й інші коментарі, ймовірно залишені вчителями:

Джерело.


Повернутись вверх