facebook

Жертви безжалісної системи: суд вирішує, чи повинна бути звільнена вчителька математики. Справедливість чи булінг?

“Перед уроком алгебри гризе собі нігті”: на Сумщині батьки 10-класниці вимагають звільнення вчительки математики

Учительку звинуватили в булінгу школярки, тепер її справу буде розглядати суд.

В Пустовійтівській загальноосвітній школі Роменського району на Сумщині батьки однієї з учениць 10-го класу вимагають звільнення вчительки математики та позиваються до суду. Причина непорозуміння — у несправедливому, на думку батьків, оцінюванні знань, яке призводить до стресу у доньки.

Про цю ситуацію повідомляє “Суспільне”.

“Вона знає, що завтра урок алгебри чи геометрії і від третьої ночі вже не спить, вона хвилюється, вона гризе собі нігті”, – розповів батько школярки Євген Сентіщев.

Учителька математики Оксана Любиченко, яка має 31 рік педагогічного стажу, говорить, що від неї батьки вимагають високих оцінок для їхньої доньки та звинувачують в несправедливому оцінюванні контрольних робіт.

“Я зверталася до директора, прохала, щоб незалежна комісія переглянула контрольну роботу, запрошувала до себе на урок”, – розповіла вона.

Учителька стверджує, що через конфліктну ситуацію в неї погіршилося здоров’я і до неї в школу викликали швидку через серцевий напад.

Батько учениці запевняє, що справа не в оцінках, а в справедливому оцінюванні. Водночас вчительку звинувачують в булінгу щодо їхньої дитини.

Чтайте також:  Буде два напрями: які важливі зміни готує для учнів реформа старшої школи

“Нам батько надав докази того, що його дитину ігнорує вчитель. Там були представлені скріншоти переписки, де дитина постійно зверталася до вчителя перевірити домашнє завдання, а вчителька не відповідала на ці повідомлення. Комісія вирішила, що тут присутні прояви, елементи булінгу, а саме ігнорування”, – підтвердила психологиня Оксана Денда.

Спочатку конфлікт намагалися вирішити в кабінеті директора, але компромісного рішення не було досягнуто.

Зрештою і батьки школярки, і вчителька звернулися до райвідділу поліції із заявами про булінг.

“Факт булінгу з боку вчителя вчинений щодо учениці 10 класу – підтвердився. Цей матеріал направлено до місцевого суду для подальшого ухвалення рішення. За фактом заяви вчителя з приводу вчинення щодо неї булінгу зі сторони батьків учениці, то даний факт не підтвердився”, – розповіла інспекторка з комунікації Роменського районного відділу поліції Наталія Авруцька.

Слухання справи у суді щодо булінгу вчителем учениці заплановано на 4 квітня. Тим часом математику у школярки викладає інший вчитель.

Джерело.


Повернутись вверх