facebook

Оксен Лісовий назвав пріоритети роботи Міносвіти

Оксен Лісовий назвав пріоритети роботи Міносвіти

Очільник Міносвіти Оксен Лісовий озвучив пріоритети роботи команди свого міністерства. Це, зокрема, створення сталої взаємодії з міжнародною коаліцією донорів і партнерів.

Джерело:МОН

Про це Лісовий сказав під час зустрічі із заступницею генерального директора ЮНЕСКО з питань освіти Стефанією Джанніні.

Оксен Лісовий назвав пріоритети роботи МОН
Також пріоритетами стане безпека навчання в Україні, відповідь на виклики війни, відновлення пошкоджених і зруйнованих закладів освіти. А також – аналіз і продовження реформ загальної середньої освіти, професійної та вищої освіти.

Після початку повномасштабної російсько-української війни руйнування та збитки, завдані нашій освіті та науці, є величезними. Нині сфера освіти і науки для нас – другий фронт. Це боротьба за майбутнє України,– наголосив міністр.

Загалом головною мета зустрічі було обговорення співпраці, зокрема, розбудови екосистеми цифрових рішень у сфері освіти та науки тощо.

Які кадрові зміни відбулися у керівництві МОН
Уряд погодив звільнення з посади заступника очільника Міносвіти України Олександра Костюченка. Також Олексія Шкуратова, який відповідав у МОН за європейську інтеграцію.
При цьому Кабмін призначив Дмитра Завгороднього на посаду заступника очільника МОН з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.
Також – Євгена Кудрявця заступником міністра освіти і науки України з питань європейської інтеграції.
Натомість з посади заступника міністра звільнили Віру Рогову. Посади позбувся і Сергій Захарін. Він працював державним секретарем Міносвіти.
З посади першого заступника глави МОН звільнили й Андрія Вітренка. Але перепризначили його заступником Оксена Лісового.

Чтайте також:  Вчителям підняли зарплати: скільки можна заробити в школі 

Джерело.


Повернутись вверх