facebook

Щодо встановлення доплати за завідування музейною кімнатою

Щодо встановлення доплати за завідування музейною кімнатою

Інструкція про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти затверджена наказом Міністерства освіти України від 15.04.93 р. N 102 (зі змінами) (далі – Інструкція). Слід зазначити, що дана Інструкція з 1 вересня 2005 року застосовується в частині, що не суперечить умовам оплати праці, визначеним у наказі Міністерства освіти і науки України від 26.09.2005 р. N 557.

Чинними на сьогодні документами з оплати праці не передбачено встановлення у закладах загальної середньої освіти (ліцеях) доплати за завідування музейною кімнатою.

Відповідно до пункту 41 Інструкції (зі змінами, внесеними наказом Міністерства освіти і науки від 24.02.2005 р. N 118 на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 25.08.2004 р. N 1096 “Про встановлення розміру доплати за окремі види педагогічної діяльності”) учителям, іншим працівникам загальноосвітніх навчальних закладів провадиться додаткова оплата за завідування навчальними кабінетами в розмірі 10 – 13 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати). Зазначена доплата також може бути установлена директору закладу загальної середньої освіти, його заступнику, іншим педагогічним працівникам, які мають педагогічне навантаження з навчального предмета та здійснюють завідування навчальним кабінетом.

Водночас інформуємо, що кількість оплачуваних кабінетів у закладі загальної середньої освіти визначається органом управління освітою в межах затвердженого фонду оплати праці. У середньому кількість оплачуваних кабінетів у районі (місті) становить: у загальноосвітніх навчальних закладах I – III ступенів, гімназіях, ліцеях, колегіумах – 16, I – II ступенів – 3.

Чтайте також:  Чи має право педагог забирати у здобувачів освіти телефон?

Додаткова оплата за завідування паспортизованими музеями провадиться у закладах позашкільної освіти педагогічним працівникам таких закладів у розмірі 15 – 20 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати) відповідно до пункту 50 Інструкції (зі змінами, внесеними наказом Міністерства освіти і науки від 11.06.2007 р. N 471 на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 20.04.2007 р. N 643 “Про затвердження розмірів підвищення посадових окладів (ставок заробітної плати) та додаткової оплати за окремі види діяльності у співвідношенні до тарифної ставки”).

Одночасно інформуємо, що у пункті 2 частини третьої статті 24 Закону України від 16.01.2020 р. N 463-IX “Про повну загальну середню освіту”, що набрав чинності 18.03.2020 р. (далі – Закон), визначені окремі види педагогічної діяльності педагогічних працівників, за які встановлюються доплати у співвідношенні до тарифної ставки, зокрема і доплати за завідування паспортизованими музеями – 10 – 15 відсотків.

Абзацом дев’ятнадцятим частини третьої статті 24 Закону зазначено, що вимоги до видів педагогічної діяльності, за які передбачено доплати, підвищення посадового окладу, розмір таких доплат та підвищень, порядок та умови їх встановлення у державних та комунальних закладах освіти визначаються Кабінетом Міністрів України.

Лист МОН від 25.06.2020 р. N 1/11-4288

Джерело.


Повернутись вверх