facebook

Сумісництво: освітянам поза основною роботою не заборонено

Сумісництво: освітянам поза основною роботою не заборони

Інфрмує Всеосвіта.

Керівники, заступники керівників, керівники структурних підрозділів закладів освіти можуть працювати за сумісництвом на інших, у тому числі непедагогічних посадах.

Наприкінці 2022 року ЦК Профспілки працівників освіти і науки звернувся до МОН, уряду та профільного комітету ВРУ з приводу необхідності відновлення Переліку робіт, які не вважалися сумісництвом, у зв’язку зі скасуванням постановою КМУ «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету міністрів України з питань роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій».

Адже скасування цього Переліку позбавляє можливості багатьох висококваліфікованих фахівців, серед яких педагогічні, науково-педагогічні працівники, а також працівники відділів та управлінь освіти, інших органів, які переважно є вчителями та викладачами, виконувати зазначені види робіт впродовж основного робочого часу, забезпечуючи налагоджений освітній процес. Тому виконання такої педагогічної роботи на умовах сумісництва поза основною роботою зачасти не є можливим через збіг часу за основною роботою з розкладом занять, уроків, керівництвом аспірантами, кафедрами тощо.

Законодавством про працю наразі прямо не передбачено обмежень на роботу за сумісництвом працівників, у тому числі керівників закладів освіти, їхніх заступників, завідувачів господарств, керівників структірних підрозділів, — йдеться у листі Міністерства економіки України від 20 січня 2023 року №4706-05/2663-07.

Чтайте також:  Вчителька початкових класів за допомогою пластирів пояснила дітям, що таке справедливість, і стала зіркою мережі

Джерело.


Повернутись вверх