facebook

Чи готові школи, учні та батьки до нового навчального року: цікаве опитування

Державна служба якості освіти України у серпні провела опитування щодо готовності закладів освіти до 1 вересня. Також вони запитали і думки батьків та учнів. Результати – у матеріалі.

В опитуванні взяли участь понад 238 тисяч українців, з них: близько 115 тисяч батьків, 84 тисячі учнів, 35 тисяч учителів; 4 тисячі директорів та 730 засновників шкіл.

Який формат навчання підтримують українці? Більшість директорів шкіл (67%) заявили, що вони схиляються до поєднання очного та дистанційного навчання, також цю ідею підтримали 33% батьків і 26% учнів.

До навчання у дві зміни готові 40% батьків, 36% учнів та лише 9% директорів шкіл.

Ставлення учнів, батьків і директорів шкіл до навчання з 1 вересня

Натомість більшість засновників шкіл запевили, що вжили заходи для забезпечення дотримання правил епідемічної безпеки, а 71% директорів вважають ці заходи частковими. 93% учнів відповіли, що знають правила безпеки в умовах пандемії.

Цікаво, що голова Державної служби якості освіти України Руслан Гурак під час конференції назвав три ключові чинники якості освіти. За його словами, це:

  • взаємодія учасників освітнього процесу;
  • висококваліфіковані педагоги;
  • ефективне управління школою.

“Залучаючи та гуртуючи всіх учасників освітнього процесу, школа не лише забезпечуватиме високу якість освіти, а й сприятиме облаштуванню дружнього для дітей середовища та безпечних умов навчання”, – додає він.

Чтайте також:  Ніколи так не робіть: педагог та експерт з виховання дітей назвала 5 табу для батьків

Крім того, Руслан Гурак повідомив, що протягом вересня–листопада 2020 року заплановано провести аудити шкіл.
Як працюватимуть школи з 1 вересня?
З 1 вересня учні підуть до школи, незважаючи на пандемію коронавірусу. Проте в деяких закладах навчання проводитимуть очно, а в інших – змішано або дистанційно, все залежить від епідемічної ситуації в регіоні. А в школах з “червоних” зон буде вводитися двотижневий карантин. Важливо, що всі заклади освіти повинні дотримуватися карантинних заходів.

Джерело.


Повернутись вверх