facebook

Очільники областей мають особисто проінспектувати школи — міністр розвитку громад

Завдяки «Великому будівництву» в Україні з’явиться 7 000 нових місць у школах, а 27 000 школярів матимуть можливість навчатися у покращених умовах.

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов доручив очільникам областей проінспектувати всі школи до початку навчального року. Про це він заявив під час селекторної наради з головами обласних державних адміністрацій щодо реалізації програми Президента «Велике будівництво».

Новий навчальний рік стартує менше ніж за два тижні. Більшість наших співгромадян турбує питання — як саме він розпочнеться, як відбуватиметься його організація з урахуванням обмежень «червоних», «помаранчевих» та «жовтих» зон. Міністерство освіти і науки курує цей процес, і ми очікуємо злагодженого початку навчального року та максимальний рівень комунікації для батьків та педагогічних колективів.

Міністр зазначив, що заклади освіти мають бути готові до 1 вересня, а учні повинні сидіти в оновлених й комфортних класах:

На жаль, країна входить в турбулентний режим цієї осені. Проте наша мета є незмінною: до вересня заплановані школи мають бути готові, а школярі мають сісти за парти в оновлених, максимально комфортних для навчання класах. Тому прошу очільників областей особисто проінспектувати всі школи до нового навчального року.

Також пан Чернишов зазначив, що завдяки «Великому будівництву» в Україні з’явиться 7 000 нових місць у школах, а 27 000 школярів матимуть можливість навчатися у покращених умовах. Загалом до кінця року заплановано відкрити близько 100 шкіл, які відбудовують, ремонтують або реконструюють в рамках програми «Велике будівництво».

Найближчим часом міністр планує оглянути стан готовності шкіл під час робочої поїздки до Чернігівської та Сумської області, й додав, що наразі в пріоритеті — якнайшвидше завершення будівельних робіт на об’єктах навчальної сфери:

Ви маєте все зробити швидко, але головне — якісно. І ще раз наголошую: об’єкт вважатиметься повністю готовим тільки після остаточного завершення будівельних робіт, підготовки всієї необхідної документації для введення в експлуатацію та верифікації з Мінрегіоном.

Очільник Мінрегіону наголосив, що завдяки Програмі капітально ремонтуються та модернізуються заклади, які не ремонтувались роками:

Програма є ефективним інструментом регіонального розвитку, за допомогою якого ми закладаємо основу для трансформацій, спрямованих на підвищення якості життя у громадах. І передусім це стосується освітньої інфраструктури. Кожна область працює над створенням комфортних умов для навчання та виховання наших дітей, адже вони — наше майбутнє і заслуговують найкращого.

Нагадаємо, що під час будівництва садочків або шкіл у межах програми «Великого будівництва» не враховується наявність сучасної системи вентиляцій. Детальніше про це розповів експерт — епідеміолог та голова ГО “Інфекційний контроль в Україні Андрій Александрін.

Чтайте також:  "Спочатку дітей вчать за планшетами, а потім дивуються, що вони не можуть переказати кілька абзаців": психолог пояснив шкоду ґаджетів...

Джерело.


Повернутись вверх