facebook

У шкільні укриття закупили лавки по 1400 грн: батьки обурені

У шкільні укриття закупили лавки по 1400 грн: батьки обурені

Інформує Всеосвіта.

Батьки, яких турбує безпека власних дітей під час освітнього процесу, обурені нераціональним використанням коштів деякими керівниками закладів освіти для обладнання укриттів у школах.

Початок широкомасштабного вторгнення росії на територію України зумовив термінове прийняття урядом рішення щодо ініціювання створення концепції безпеки в закладах освіти.

Після запровадження різних форматів навчання прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що у закладах освіти треба будувати укриття за новими стандартами або переобладнати їх у тих школах, де вони є.

Як повідомляється, коли 20 жовтня 2022 року члени виконкому Щербанівської сільської ради на Полтавщині (село Щербані) вирішили пересвідчитися на власні очі, на якому етапі перебуває облаштування укриття в ліцеї, то побачили невтішну картину.



Якість виконаних робіт та ціни вражають! Зокрема, для даного укриття було закуплено 15 лав за майже 22 тисячі гривень, про що можна дізнатися на сайті Prozorro. Лава без спинки ціною близько 1400 гривень за штуку, ймовірно, оздоблена камінням Swarovski, якщо куплена за такою вартістю. До даного інтер’єру тільки такі лави і пасуватимуть. Ніяк не інакше, правда ж? — коментує власний допис Лариса Бондарчук.

Чтайте також:  В Україні скасують 11-річне навчання у школі і відправлять половину учнів до ПТУ

Вона зауважила, що наразі діти навчаються дистанційно, але іноді приходять до приміщення ліцею, щоб підготуватися до конкурсів і змагань.

Окрім того, жителька селища зауважує, що такий рівень якості виконаних робіт фірмами-підрядниками, накшталт «Рога і копита», не вперше шокує мешканців громади та добросовісних платників податків до місцевого бюджету, який використовується «напрочуд раціонально» у Щербанівській громаді.

Ба більше, Бондарчук додає, що до поліції вже подавалися заяви місцевих жителів щодо розгляду даної ситуації відносно діяльності сільського голови Ігоря Процика та директорки ліцею Наталії Драч. Проте всі заяви чомусь закриваються за відсутністю складу злочину та адміністративного правопорушення.

Як відомо, на облаштування бомбосховищ чи укриттів у закладах загальної середньої освіти передбачено субвенцію у розмірі 1,5 млрд грн. Проте деякі територіальні громади використовують ці кошти на власний розсуд.

Нагадаємо, попри війну та енергетичний колапс через обстріли росією критичної інфраструктури України, Міністерство освіти і науки планує шкільні предметні олімпіади провести у звичні терміни. Тому Служба освітнього омбудсмена просить висловити власну думку вчителів і батьків учнів щодо безпечності та доцільності їхнього проведення, враховуючи щоденний ракетний терор країни-терориста росії.

Джерело.


Повернутись вверх