facebook

Інструкція: повітряна тривога почалася під час навчання. Що робити?

Інструкція: повітряна тривога почалася під час навчання. Що робити?

Інформує Всеосвіта.

Створено пісню-терапевтичний інструмент, який допомагатиме школярам впоратись із тривогою та панікою під час сирен, вивести із ступору. Всі слова і пропоновані рухи під час спільного виконання з учнями використовують у роботі травматерапевти.

Почався новий навчальний тиждень. Він може супроводжуватися повітряними тривогами, які вже стали невід’ємною частиною реалій школярів. Щопонеділка останнім часом російська армія гатить по всій Україні ракетами та дронами-камікадзе.

Як варто діяти батькам і вчителям, аби убезпечити життя дітей, розповідає Центр стратегічних комунікацій.
Алгоритм дій при повітряній тривозі під час освітнього процесу:

  • під час оголошення сигналу повітряної тривоги перед початком уроків, освітній процес цього дня автоматично переходитиме в дистанційний формат;
  • якщо тривога застала вас із дитиною в дорозі, терміново пройдіть до найближчого укриття. До закладу освіти можна потрапити не пізніше, ніж через п’ять хвилин після оголошення тривоги;
  • батьки можуть забрати дитину зі шкільного укриття лише після відбою. Педагоги не мають права відпустити дитину раніше;
  • якщо тривога починається під час уроку, учитель повинен миттєво сповістити про це учнів і відвести їх в укриття;
  • усередині укриття треба стежити, щоб учні швидко та обережно зайняли свої місця. А також перевірити, чи всі на місці;
  • учителі можуть заспокоїти дітей за допомогою спеціальної пісні. Її можна співати, ідучи в укриття, і повторювати запропоновані рухи.
Чтайте також:  "Траву не виривають руками, якщо є газонокосарка". Освітянин спростував міф про таблицю множення на прикладі продавчині з ринку

Гурт ТНМК створив пісню — терапевтичний інструмент, який має допомогти впоратись із тривогою та панікою під час сирен, вивести із ступору. Всі слова і пропоновані рухи — продумані. Їх використовують у роботі травматерапевти. Це пісня, яку потрібно співати, йдучи до укриття чи безпечного місця і, за можливості, виконувати запропоновані дії.

Ритм, рух, дитячі голоси, використовування дієслів, надання нового сенсу самому звуку сирени (коли сирену чуєш — то ЗСУ працює). Звернення до дитини — про свою безпеку дбай — ЗСУ допомагай — все це і робить пісню терапевтичним практикумом.

Нагадаємо, через непередбачені канікули внаслідок російської агресії у керівників органів управління освітою чи керівників закладів освіти може виникнути бажання примусово відправити педагогів у відпустку за власний рахунок чи тимчасово розірвати трудові відносини задля економії. Служба освітнього омбудсмена Сергія Горбачова наголошує на неправомірності та протизаконності примусових відпусток освітян.

Джерело.


Повернутись вверх