facebook

За знущання над дитиною відповідатимуть батьки

За знущання над дитиною відповідатимуть батьки

Інформує Всеосвіта.

Правоохоронці притягнули до адміністративної відповідальності батьків учня, який знущався з однокласника.

До Дніпровського управління поліції в Києві надійшло повідомлення від жінки про те, що однокласник протягом тривалого часу принижував та ображав її сина. Остання витівка порушника загрожувала здоров’ю 13-річного школяра: восьмикласник у школі підлив хлопцю у чай антисептик.

Про це повідомила речниця відділ комунікації поліції Києва Оксана Ліщук.

Зі слів матері, хлопець протягом тривалого часу цькує та б’є її дитину, а також псує речі. Співробітники сектору ювенальної превенції негайно прибули до школи для перевірки інформації та з’ясування всіх обставин.

Правоохоронці поспілкувалися з дітьми та вчителями, які підтвердили факт булінгу восьмикласника щодо однолітка, а також і те, що він неодноразово ображав інших своїх однокласників.

Ювенальні поліцейські провели профілактичну бесіду з дітьми та вчителями, а щодо батьків хлопця склали адміністративні матеріали за ч. 3 ст. 173–4 Кодексу України про адміністративні правопорушення — булінг (цькування) учасника освітнього процесу.

Ступінь вини та міру покарання визначить суд.

Нагадаємо, мобінг, або цькування у колективі, здебільшого мова йде про трудовий колектив, — явище не рідкісне. Проте ті, хто піддаються нападкам зі сторони колег і керівництва, стикаються з вигоранням, заниженою самооцінкою та пригніченим емоційним станом. Психологи підготували низку порад, вберегти власну психіку і не піддаватися нападкам, адже все родом із дитинства і не пропрацьовані травми йдуть в доросле життя, у стосунки із колективом, друзями чи партнером.

Чтайте також:  Його величність середній бал: підсумки по-модному

Джерело.


Повернутись вверх