facebook

Цікава фізкультура: веселі інтерактивні уроки самотужки

Цікава фізкультура: веселі інтерактивні уроки самотужки

Інформує Всеосвіта.

Вчитель-переселенець через російську агресію для проведення уроків фізкультури залучає створений самотужки інвентар.

Переселенець із Лиману на Донеччині Олексій Качан проводить інтерактивні уроки фізкультури в одному із вінницьких ліцеїв. Для цього вчитель залучає інвентар, який створює самотужки.

На уроках із фізичної культури школярі грають у паперові сніжки та кидають в кільце комети. А ще бігають, взявшись за руки під іпровізованою веселкою.

Для дітей ми робимо казкову фізкультуру з іграми різними. Сучасний урок фізкультури повинен дивувати, і такий урок є ефективним, — розповідає освітянин.

За його словами, такі уроки урізноманітнюють шкільну програму, діти не нудьгують і з задоволенням виконують вправи. Весь інвентар — власна розробка вчителя.

Ми два роки ведемо проєкт «цікава фізкультура», на якому пропагуємо фізкультурну оздоровчу систему. Весь інвентардля нього шиємо самі, переробляємо, робимо тренінги, — зауважує Качан.

Учитель розповів, що до повномаштобного вторгнення роійської армії в Україну в рідному місті 20 років працював вчителем фізкультури. Коли переїхав до Вінниці, вирішив продовжити цю справу.

Ми уже виїжджали, коли нам казали, що тут залишатися небезпечно. Виїхали з рюкзаком і собакою, і трохи інвентаря взяв із собою. Коли я приїхав, спершу працював так, а потім пішов у школу, щоб продовжувати свою справу і працювати на перемогу України, — розповів вчитель-переселенець.

Чтайте також:  Потрібен механізм для зарахування стажу вчителям, які наразі працюють за кордоном, - Ірина Верещук

Сучасна освіта потребує таких вчителів, адже уроки Олексія Качана заохочують дітей відвідувати уроки у звичному форматі, а не дистанційному.

На таких вчителях тримається сучасна освіта, яку і вимагає Нова українська школа. Діти зараз сучасні іноваційні, і до них потрібний новий підхід, — зауважує директорка ліцею Сніжана Осипчук.

Окрім того, вчитель фізкультури Качан викладає не лише у своєму ліцеї, а ще з власною програмою їздить Вінниччиною та проводить подібні уроки у інших школах та інтернатах.

Нагадаємо, рухова активність сприяє фізичній розрядці та успішності в навчанні. Педагоги та дитячі психологи створюють і публікують ідеї для занять із дошкільнятами, ігри для перерв і під час перебування з дітьми в укриттях. Зокрема, завдання на розвиток уявлень, дихальної гімнастики, руханки та вправи на розвиток моторики та міжпівкульної взаємодії для дітей.

Джерело.


Повернутись вверх