facebook

Учні 1-4 класів вивчатимуть математику з телефоном

Учні 1-4 класів вивчатимуть математику з телефоном

Інформує Всеосвіта.

МОН презентувало мобільний додаток, із допомогою якого учні 1-4 класів мають змогу вивчати математику як у звичному форматі, так і віддалено навіть з-за кордону за українською програмою.

Громадська спілка «Освіторія» та міжнародна організація War Child Holland у партнерстві з Міністерством освіти і науки України презентували мобільний застосунок «Вивчаю — не чекаю».

Про це йдеться на офіційній сторінці МОН.

Застосунок створено як відповідь на освітні виклики під час воєнного стану. Він допоможе учням початкової школи вивчати математику за українською навчальною програмою у будь-якій точці світу.

З початку повномасштабної війни в Україні було пошкоджено понад 2248 закладів освіти і майже 287 зруйновано. Оскільки мільйони дітей переміщені як в Україні, так і за її межами, нам потрібно було доступне, успішне, технологічне рішення, яке ми могли б передати для використання нашим вчителям і батькам, де б вони не знаходились. Застосунок «Вивчаю — не чекаю» саме орієнтований на таку задачу і, я впевнений, впорається із нею, — зауважив Андрій Вітренко, перший заступник міністра освіти і науки України.

Зазначається, що сьогодні зберігається потреба у освітніх діджитал-інструментах для школярів 1-4 класів, тому що дистанційне навчання сьогодні поширене через війну в Україні. Окрім того, багато дітей початкової школи опинилися поза межами України. Згідно з даними МОН, цьогоріч навчальний рік за кордоном розпочали майже пів мільйона школярів, з-поміж яких — і учні 1-4 класів.

Чтайте також:  "Працюю 31 годину на тиждень": молода вчителька розсекретила свою зарплату

Ключова перевага «Вивчаю — не чекаю» — його універсальність. Застосунок підходить для навчання як у звичному форматі у школі, так і віддалено у будь-якій точці світу. Його також можна використовувати для домашнього навчання. Вчителі можуть використовувати його в різний спосіб — для роботи в класі, домашніх завдань чи тестів.

У застосунку школяр вчиться, переглядаючи освітні відеоуроки, розроблені за підходами мікронавчання, та граючи в навчальні інтерактивні мініігри, які допомагають закріпити матеріал.

Найголовніший пріоритет застосунку «Вивчаю — не чекаю» полягає в тому, що усі відео та мініігри відповідають українській навчальній програмі. У роботі над застосунком брали участь українські діти — саме вони на стадії розробки завдань визначали, як саме їм було б цікаво та весело навчатись.

Застосунок для вивчення математики доступний для завантаження на iOS та Android.

МОН зауважує, що окремий додаток для вивчення української мови з’явиться в доступі до кінця року.

Більше інформації про застосунок, а також відповіді на поширені запитання можна знайти на сайті primary.org.ua.

Нагадаємо, під час дистанційного навчання школярі більше часу проводять у мережі, тож гарантії, що вони не потраплять на контент, який може їх травмувати, немає. Психологи підготували поради, як батькам говорити з дитиною, якщо вона поводиться з ризиком для здоров’я через вплив на неї контенту в мережі.

Чтайте також:  З 1 вересня 2024 року у перших класах не може бути більше ніж 24 учні

Джерело.


Повернутись вверх