facebook

Користування мобільним телефоном на уроках в Польщі: чи може вчитель відібрати гаджет

Користування мобільним телефоном на уроках в Польщі: чи може вчитель відібрати гаджет

Мобільні телефони це вже давно не тільки засіб спілкування, а й джерело отримання інформації, можливість читати книжки, слухати музику та радіо. Завдяки технічному прогресу з’явилися нові засоби комунікації, а разом з ними й нові цінності. Й з початком навчального року повернулися теми, які стосуються поведінки дітей на уроках, та поведінки вчителів щодо учнів. Сьогодні ви дізнаєтесь, чи може вчитель у Польщі відібрати мобільний телефон в учня.

Користуватися мобільними телефонами під час уроків категорично заборонено. Однак дитина може взяти його з собою до школи та використовувати на шкільних перервах, тобто у вільний від занять час. На жаль, буває так, що дитина порушує цю заборону і під час уроків грається телефоном, читає повідомлення чи шукає щось в Інтернеті. Коли вчитель помічає це, він повинен звернути на це увагу.

За законом ніхто не має права брати особисті речі учня. Відповідно до ст. 64, розділу 3 Конституції Республіки Польща, від 2 квітня 1997 р. такі дії є порушенням конституційного права власності.

Тобто вчитель, не може забирати мобільний телефон в учня, й зберігати його до приходу батьків, або ж залишати до кінця уроку в себе, без згоди на то учня. Тим паче заборонено наказувати його розблокувати та перевірити файли, які зберігаються у ньому.

Учитель має право наказати вимкнути пристрій або поставити його на видному місці, доки урок не закінчиться.

Джерело.


Повернутись вверх