facebook

Перепис: учнів перерахують для розподілу освітньої субвенції

Перепис: учнів перерахують для розподілу освітньої субвенції

Інформує Всеосвіта.

Індивідуальні картки обліку учнів і педагогічних працівників дозволять уникнути задвоєння обліку після їхнього вимушеного переміщення через повномасштабну війну, яку веде росія.

Міністерство освіти і науки проведе збір індивідуальних даних учнів для розподілу обсягу освітньої субвенції на 2023 рік між місцевими бюджетами.

Наказ уже підписав міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Планується, що деталізований до окремого здобувача освіти масив інформації уможливить недопущення задвоєння обліку учнів після їхнього вимушеного переміщення через повномасштабну війну.

Отримані дані використають при підготовці змін до постанови Кабінету міністрів №1088 «Про затвердження формули розподілу освітньої субвенції між місцевими бюджетами».

Місцевим органам управління у сфері освіти доручено забезпечити подання звітності уповноваженими працівниками закладів загальної середньої освіти, а також закладами професійної та фахової передвищої освіти, що забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти.

Уповноважені працівники закладів освіти мають заповнити в «АІКОМ» індивідуальні картки обліку учнів і педагогічних працівників.

Наказ МОН також містить покроковий алгоритм заповнення індивідуальних карток обліку учнів і педагогічних працівників.

Нагадаємо, проєкт Держбюджету-2023 пропонує скоротити освітню субвенцію до 87,5 млрд грн проти 108 млрд у 2021 році. Згідно з законодавством, Україна виплачує заробітну плату всім педагогам, які опинилися в окупації (якщо вони не співпрацюють з окупантами та не викладають за pociйськими програмами).

Чтайте також:  Оновлений Калькулятор зарплати вчителя 2024: яку суму отримуєте ви?

Тож очікувати настільки суттєвого скорочення вчителів, щоб на них вистачило на 19% менше коштів на зарплати, — слабкий зв’язок Міносвіти з реальністю.

Джерело.


Повернутись вверх