facebook

МОН визначило критичні потреби в освіті

МОН визначило критичні потреби в освіті

Інформує Всеосвіта.

В умовах війни Україна транслювала освітні потреби та шляхи надання підтримки учням і вчителям, які перебувають на території України та поза її межами.

У межах Саміту ООН з питань трансформації освіти, що проходив у Нью-Йорку, відбувся захід «Трансформація освіти в часи кризи: погляд України» за участю першого заступника міністра освіти і науки Андрія Вітренка.

Про це йдеться на офіційній сторінці Міносвіти.

Наперекір викликам сьогодення у, зокрема, жорстокій війні в Україні, ми створюємо конкурентоспроможні умови для навчання та роботи у сфері освіти. Це було досягнуто спільними зусиллями освітян, батьків, бізнесу, управлінців, а також міжнародних партнерів. Головними кроками для найближчого майбутнього, які нам потрібно здійснити, є відбудова інфраструктури закладів освіти, а також захисних споруд у школах та університетах України, — сказав Вітренко.

Серед критичних потреб галузі освіти заступник міністра вказав:

забезпечення дітей і вчителів ноутбуками та планшетами;

закупівля шкільних автобусів, особливо в ті регіони, які приймають найбільшу кількість внутрішньо переміщених осіб;

друк підручників для продовження впровадження реформи НУШ;

впровадження освітніх програм, які спрямовані на надолуження навчання;

надання психологічної підтримки дітям і вчителям;

реінтеграція дітей, що перебувають поза межами України шляхом надання умов для вивчення української мови, історії України та її культури в країнах тимчасового перебування.

Чтайте також:  В Україні скасують 11-річне навчання у школі і відправлять половину учнів до ПТУ

Повідомляється, що разом із Міністерством освіти і науки Польщі та партнерами з ЮНЕСКО Україна транслювала освітні потреби та шляхи надання підтримки учням і вчителям, що перебувають на території України та поза її межами.

Нагадаємо, у Державному бюджеті 2023 року на облаштування бомбосховищ чи укриттів у закладах загальної середньої освіти передбачено субвенцію у розмірі 1,5 млрд грн.

Джерело.


Повернутись вверх