facebook

Діти повинні почуватися у безпеці, де б вони не були, – Катерина Павліченко

Діти повинні почуватися у безпеці, де б вони не були, – Катерина Павліченко

Заступник очільника МВС Катерина Павліченко разом з Міністром соціальної політики Оксаною Жолнович відвідали 7 вересня ДСНС України, аби обговорити з рятувальниками організацію безпечного навчального середовища та роль надзвичайників у цьому процесі. Про це Катерина Павліченко повідомила на своїй сторінці у соцмережі «Фейсбук».

«Діти повинні почуватися у безпеці, де б вони не були. З початком навчального року у школі вони проводитимуть більшість свого часу, тому держава зосереджує особливу увагу сама на безпеці дітей під час навчання», – зазначила заступник Міністра внутрішніх справ.

Вона окреслила заходи для створення безпечного освітнього середовища, що здійснюються МВС у співпраці з Міністерством освіти та науки.

Під час зустрічі сторони обговорили, зокрема, реалізацію проектів «Класи безпеки» та «Вихователь безпеки».

«Проект «Класи безпеки», який ми впроваджуємо разом з Міністерством освіти і науки України, має на меті перетворити звичні уроки з безпеки життєдіяльності на цікаві інтерактивні заняття, які б залюбки відвідували школярі будь-якої вікової категорії», – написала Катерина Павліченко.

За її словами, під час уроків у таких класах, представники ДСНС особисто вчать дітей правилам поводження з вибухонебезпечними предметами, що зараз особливо актуально, а також протидіють булінгу, різним видам залежностей у дітей.

Чтайте також:  На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Заступник Міністра також розповіла, що в межах пілотного проекту МВС та МОН «Вихователь безпеки» вже приступили до роботи 17 спеціалістів з безпеки.

«До їхній завдань належить експертна оцінка безпекової ситуації у школі, сигналізація відповідних служб про небезпеки та комунікація з учнями, вчителями, керівництвом школи та ОТГ», – розповіла Катерина Павліченко.

Крім того, вона нагадала, що за кожною школою закріплений працівник Держслужби з надзвичайних ситуацій, який слідкує за безпековою складовою у закладі освіти і у разі виникнення будь-якої критичної ситуації прийде на допомогу дітям, вчителям та зокрема спеціалісту з безпеки.

Джерело.


Повернутись вверх