facebook

В. Співаковський: у батьків дуже змінилися пріоритети

В. Співаковський: у батьків дуже змінилися пріоритети

Автор: Володимир Співаковський, президент корпорації «Гранд».

На перше місце вийшла безпека дитини, на друге – соціалізація, і лише на третє – знання

1 вересня вже майже настало.
Багато хто помітив, що пріоритети батьків сильно змінилися – в яку школу відправити дитину. Тягне до кінця – чекаю на останню інформацію, хоча б звідки, щоб зробити цей вибір.
І тут одразу стає зрозумілою одна особливість. Якщо раніше питали, чи добре в такій школі викладати, і що, і які курси розвитку, проекти та секції, то зараз пріоритети вже не знання.
Безпека дитини була на першому місці з великим відривом. Я розумію чому. Тим не менш, я думав, що знання будуть принаймні на другому місці за важливостю, але ні.
Друге місце – соціалізація, можливість дитині спілкуватися з друзями наживо. Це теж має сенс.
І тільки на третьому місці – знання. І це має сенс.
Четвертий. Щодо питання де краще вчитись, то виявилось, що батьки роблять цей вибір не тому, що хтось їм порадив, а вже залежить від ситуації в сім’ї (упередження…, маючи достатньо комп’ютерів…, залучення батьків до навчання дітей…, думки – а що робити далі…, через те, що поряд є чи немає шкіл…. а головне – від характеру самої дитини – його наполегливість, самостійність та організованість.
Але, на жаль, статистично, таких самоорганізованих дітей лише 20%.
Знаю одну сім’ю, в якій хлопчик зовсім не хотів ходити до школи (7 клас). Ні в звичайній школі, ні онлайн. А мама зовсім втомилася від нього. Я сиджу на ньому, як мул, кілька днів.
Так йшло місяць за місяцем, на обох нервах, поки одного дня син не сказав в серцях: так, мамо, залиш мене в спокої! Йди геть, залиш мене в спокої, я втомився від цього всього……, я все зроблю сама.
Моя мати розплакалася, розлютилася на таке хамство і пішла.
Яким же було її здивування, коли виявилося, що він насправді дізнався все, що було потрібно. І з того дня він став хлопчиком, якого називають “золотою дитиною”.
Це я до того, що зараз, слава богу, є вибір: очно, онлайн, з живими уроками, екстажування (з консультаціями і без) змішані, і різні варіанти. Є з чого обрати. Але цей вибір треба зробити самим.
Ось, наприклад, зараз найкращі онлайн-школи, як не дивно, увійшли в свої перші переваги… “піклуючись про батьків, щоб зняти їм хоча б частково цей шкільний головний біль”. І це призвело до постійного бажання батьків навчати своїх дітей у таких школах.
Тому що ці школи знаходять способи розвинути в дитині те, що зараз дійсно важливо: характер дитини, концентрацію уваги, асоціативне та творче мислення, емоційну рівновагу і особливо іншу якість, про яку я напишу завтра. бо він вже багато написав.
Просто натяк: це вміла психологічна допомога та захист дитини від ПТСР від війни, булінгу, ковіду та насилля.
Зайве казати, наскільки це зараз користується попитом!
Кому цікаво, поділюся.

Чтайте також:  Які зміни чекають старшу школу в Україні: з 17 предметів залишать 12, а 45% випускників підуть до ПТУ

Джерело.


Повернутись вверх