facebook

Класи з російською мовою навчання скасовано

Класи з російською мовою навчання скасовано

Інформує Всеосвіта.

На дев’ятому році російсько-української війни використання мови окупантів необхідне лише українським військовим для допиту російських полонених.
На Львівщині обласна рада ухвалила рішення про скасування класів із російською мовою навчання у школах.

Про це повідомив радник голови Львівської обласної військової адміністрації Олег Радик.

Класів із російською мовою навчання більше не буде в школах Львівської області. Були ще торік треті, четверті класи у трьох школах. Така інформація з Департаменту освіти та науки Львівської обласної військової адміністрації, — поінформував посадовець.

За його словами, точні дані будуть відомі до 5 вересня, коли всі суб’єкти подадуть звітність до Єдиної державної електронної бази з питань освіти.

Як відомо, російські окупанти погрожують керівникам шкіл, поширюють чутки про те, що дітей, які не підуть до шкіл із російською освітньою програмою, відбиратимуть у батьків і відправлятимуть до Криму.

Нагадаємо, на Київщині студентка місцевого університету закликала українців здатися російській окупаційній армії. Дівчина пропонувала скласти зброю та «прийняти ворога з добром». Її виключили зі списку студентів як «особу, яка є прихильницею ворожих намірів».

Окрім того, у Києві викладач найвідомішого вузу публічно зневажав українську мову, через що і втратив роботу.

Чтайте також:  В Україні скасують 11-річне навчання у школі і відправлять половину учнів до ПТУ

Джерело.


Повернутись вверх