facebook

Робота шкіл та дитсадків в умовах війни: що треба знати вчителям, батькам та дітям

Робота шкіл та дитсадків в умовах війни: що треба знати вчителям, батькам та дітям

З початку російського вторгнення повітряна тривога стала неприємною, але важливою частиною життя всіх українців, у тому числі дітей.

Як працюватимуть дитячі садки та школи у разі повітряної тривоги.

Навчальні заклади працюватимуть офлайн тільки там, де ризик артилерійських обстрілів є мінімальним. Водночас жодне українське місто не застраховане від ударів російських ракет.

У всіх дитсадках та школах мають бути укриття, які можуть вмістити всіх дітей та педагогів. Інакше йтиметься про навчання у кілька змін.

Навчальний процес повинен проходити лише на перших поверхах, що прискорить переміщення дітей до укриття у разі повітряної тривоги.

За відсутності укриття діти навчатимуться дистанційно або в “опорних пунктах” – місцях, де є містке та надійне бомбосховище. Так учнів кількох шкіл можуть зібрати в одному навчальному закладі.

Дітей та батьків навчатимуть як поводитися в умовах повітряної тривоги та в інших екстрених випадках. Якщо пролунає тривожний сигнал, урок буде перервано, а діти відправляться в укриття.

У бомбосховищах мають бути запаси води та медикаментів. Однією з вимог для укриттів у школах є створення умов навчального процесу. У дитсадках такі приміщення буде обладнано необхідними меблями та ігровими куточками.

Чтайте також:  Підручники ніхто не здає: коли в Україні у 2024 році починаються та закачуються літні канікули

Джерело.


Повернутись вверх