facebook

Лише 11% закладів освіти мають захисні споруди. Більшість дітей і працівників ховатимуться в найпростіших укриттях – ДСНС

Лише 11% закладів освіти мають захисні споруди. Більшість дітей і працівників ховатимуться в найпростіших укриттях – ДСНС

Лише 11% закладів освіти мають власні захисні споруди цивільного захисту, тому основна частина учасників освітнього процесу ховатимуться в у найпростіших укриттях.

Про це повідомив Голова ДСНС Сергій Крук під час селекторної наради з керівниками ОДА та ОВА, передає пресслужба ДСНС.

Він також зазначив, що до початку офлайн-навчання сьогодні готові лише 23% освітніх закладів.

Крук додав, що законодавство України покладає відповідальність за організацію укриттів для населення на місцеві державні адміністрації та органи місцевого самоврядування.

Нагадаємо, Харків почне навчальний рік дистанційно. У Києві, Житомирі, Львівській, Хмельницькій, Івано-Франківській, Тернопільській і Черкаській областях готують укриття, проте деякі школи почнуть навчання онлайн.

Також в ДСНС повідомили, що станом на 5 липня в держави було розуміння, де під час повітряних тривог укриватимуться приблизно 30% дітей і працівників шкіл.

Раніше міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявляв, що рішення про очне чи дистанційне навчання в школах залежатиме від місцевої влади.

Також він сказав, що якщо в укриттях бракуватиме місця, школярі можуть навчатися в кілька змін.

Освітній омбудсмен повідомив, що навіть у разі очного навчання керівник школи може дозволити вчителям працювати з-за кордону.

Чтайте також:  Україні потрібні успішні сантехніки, а не лише юристи: заступник міністра освіти і науки

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Джерело.


Повернутись вверх