facebook

Навчання з 1 вересня: в українських школах з’явиться важливе нововведення під час війни

Навчання з 1 вересня: в українських школах з’явиться важливе нововведення під час війни

В українських школах з 1 вересня з’явиться нововведення – “тривожна кнопка” для звернення до Національної поліції.

Про це йшлося на нараді за участю керівників міністерств та регіонів та прем’єра Дениса Шмигаля, інформує пресслужба Кабінету міністрів.

Під час наради глава Міністерства освіти і науки та очільник Державної служби з надзвичайних ситуацій прозвітували про стан готовності освітніх закладів та укриттів до початку навчального року.

Зокрема, керівник Міністерства внутрішніх справ наголосив на важливості безпеки в школах у складний воєнний час та анонсував появу “тривожних кнопок” у всіх школах, які запрацюють офлайн.

Свої двері для учнів відкриють ті навчальні заклади, які матимуть надійні та обладнані усім необхідним захисні споруди цивільного захисту. У прифронтових регіонах і прикордонних громадах навчання відбуватиметься виключно онлайн.

“Безпека дітей – найголовніше завдання при підготовці закладів освіти до навчального року. Усі рекомендації вже розроблені. У сховищах мають бути тепло, світло, вентиляція, вода й усе для комфортного перебування під час тривалої повітряної тривоги”, – зазначив глава уряду.

При цьому ті 56 тисяч внутрішньо переміщених осіб, які змушені проживати у школах через бойові дії, будуть розміщені в інших приміщеннях.

Чтайте також:  Чи піднімуть зарплати вчителям у 2024 році...

Джерело.


Повернутись вверх