facebook

В Україні запускають кампанію із сексуальної освіти підлітків

Агенція ООН із сексуального і репродуктивного здоровʼя (UNFPA) розпочала в Україні просвітницьку відеокампанію для підлітків і молоді.

У рамках кампанії створено анімаційний серіал «Пубертат», головний герой якого переживає кризу підліткового віку й долає її виклики.

За словами організаторів, у серіалі порушено важливі для молоді теми, серед яких – підліткові комплекси, тіло, гігієна, стосунки, медійна грамотність, безпека та гендерна рівність.

«Ця кампанія сьогодні має велике значення особливо тому, що багато молодих людей через гуманітарну кризу змушені покинути свої домівки та піддаються значному ризику втрати своєї тілесної автономії. “Пубертат” слугуватиме путівником, який супроводжуватиме їх у різних змінах, як фізичних, так і емоційних», – говорить представник UNFPA в Україні Хайме Надаль.

Головний герой серіалу на імʼя Пубертат – незграбний, сором’язливий і дотепний.

«Це персонаж, що відображає внутрішній світ підлітка. Навіть не період – стан. Коли на все реагуєш гостро, коли хочеться луснути від злості, а вже за секунду перетворитися на невидимку. Ми всі були на цій емоційній гойдалці. Тому й відобразили усі коливання буквально», – зазначає очільниця креативної групи серіалу Оксана Гончар.

Чтайте також:  Як зміняться зарплати вчителів у 2024 році, – розповіли в МОН

Джерело.


Повернутись вверх