facebook

Навчання у школах лише в режимі офлайн — дезінформація: Шкарлет

Навчання у школах лише в режимі офлайн — дезінформація: Шкарлет

Інформує Всеосвіта.

Організація навчання в традиційному форматі залишається актуальною та необхідною лише в комфортних і безпечних умовах.
Через відкрите повномасштабне вторгнення росії в Україну наразі неможливо спрогнозувати безпекову ситуацію.

Безпека — наш головний пріоритет. Освітній процес формуватиметьсяся виключно з урахуванням безпекової ситуації в кожному населеному пункті, — сказав міністр освіти і науки Сергій Шкарлет у ефірі програми «Ранок з Україною».

Очільник відомства наголосив на необхідності створення безпечних умов і нагадав про право батьків обирати режим навчання дітей.

Ми рекомендуємо кожній школі або громаді створювати паралелі, у яких відбуватиметься онлайн-навчання. У такий спосіб діти не будуть відлучені від освітнього процесу, якщо батьки побоюються режиму офлайн, — повідомив чиновник.

Також Шкарлет зазначив, що організація навчання в традиційному форматі залишається актуальною та необхідною, проте лише в комфортних і безпечних умовах.

Міністр спростував дезінформацію щодо обов’язкового очного навчання, яка активно поширюється в суспільстві.

Наказу щодо виключного режиму офлайн не існує. Ми чітко розуміємо, що не всі школи вийдуть на традиційне навчання. Ми максимально прагнемо це зробити та створити всі необхідні умови, проте безпека учасників освітнього процесу залишається на першому місці. Жодна дитина не буде відрахована зі школи за обрану батьками форму навчання, — наголосив Шкарлет.

Чтайте також:  Змішалися зуби, пальці та діти. Завдання з математики для 4 класу спантеличило українців

На думку міністра освіти, офлайн — це соціалізація та символ того, що навіть під час війни Україна продовжує освіту та формує майбутнє.

Нагадаємо, станом на ранок 11 липня 2022 року через бомбардування та обстріли збройними силами рф пошкоджено 2116 закладів освіти. З них 216 зруйновано повністю.

Джерело.


Повернутись вверх