facebook

За ціль — школи: рашисти гатять у заклади освіти

За ціль — школи: рашисти гатять у заклади освіти

Інформує Всеосвіта.

Від початку повномасштабної війни, розв’язаної країною-терористом росією, 347 українських дітей загинули.
Станом на ранок 11 липня 2022 року понад 995 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії московії: загинули 347 неповнолітніх громадян, 648 дітей — поранено.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Через бомбардування та обстріли збройними силами рф пошкоджено 2116 закладів освіти. З них 216 зруйновано повністю, — йдеться у повідомленні.

Так, під ранок 10 червня російські військові завдали ракетного удару по Харкову, влучивши по території навчального закладу, дитячому санаторію.

Про це повідомили керівник Харківскої ОВА Олег Синєгубов і Харківська обласна прокуратура.

О 03:30 внаслідок удару частково зруйновано 2-й та 3-й поверхи освітнього закладу. Загиблих та постраждалих немає, — написав Синєгубов.

Під час нічного обстрілу 10 липня села Приморське Василівського району Запорізької області, російський снаряд зруйнував школу.

Про це повідомляє Запорізька ОВА.

Снаряд поцілив у подвір’я школи. Будівля навчального закладу зазнала серйозних руйнувань, — йдеться у повідомленні.

У понеділок, 11 липня, під час ранкової повітряної тривоги по Миколаєву вдарили шість ракет. Одна людина поранена.

Про це повідомив очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Чтайте також:  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул

Вчора, 10 липня, орієнтовно о 10:40 та 21:30 обстрілів зазнала Широківська громада. Влучання були по вже зруйнованій будівлі ЦНАПу, школи, житловим будинкам, — написав Кім.

російським окупантам не потрібна українська інфраструктура, саме тому вони застосовують тактику випаленої та зруйнованої вщент території. Єдине, чого хочуть російські військові й цивільні людожери, — це завдати якомога більше руйнувань і страждань Україні. Аби відзвідувати про хоч якусь примарну «перемогу», яку вони малюють у психічно збочених своїх уявленнях.

росіянам не потрібні будівлі. Пам’ятки, архітектура, то все їм не треба. Їм не потрібна забудова. Вони не збираються їх використовувати та відновлювати. У більшості випадків не збираються в них жити самі. Їм не потрібні люди в окупованих населених пунктах. Вони їх із часом вивезуть або змусять виїхати. Просто не потрібні. Все, що вціліло, вони розграбують. У деяких вцілілих забудовах вони тимчасово мешкатимуть. Навіть, можливо, привезуть свої сім’ї з личинками. І навіть якщо там не буде комунікацій та цивілізації, це буде краще, ніж у них дома. Але це тимчасово. Поки не приведуть до стану, в якому буде неможливо жити, — пояснює психологічну характеристику російських окупантів військовослужбовець ЗСУ, засновник і керівник волонтерської групи Роман Донік.

Чтайте також:  "У стовпчик швидше, але..." Вчителька математики розкрила китайський спосіб множення чисел і захопила мережу

російським окупантам потрібні лише спустошені та непридатні до проживання українські території.

Зараз їм потрібні відстані. «Асвабаждьонниє теріторіі». Відстані та площі, які вони міряють лінійкою на картах. Пустеля. Їх це абсолютно влаштовує. Вони просто лишають після себе спустошені території. І вони будуть це робити і надалі. Бо поки що тільки так можуть отримати перевагу. Вони прийшли знищити нас. Стерти з лиця землі. Всю країну. Всю націю. І якщо комусь здається, що лінія фронту не докотиться до його дому, то тільки так здається. Бо ми все ще обороняємося. Ми все ще виживаємо. Бо все ще нічого не ясно. Нема все ще ніяких прогнозів. Є загроза існуванню держави і всіх нас. І скільки це все ще буде, того ніхто не знає. Просто робимо все, що можемо. Тут і зараз. Бо завтра може не бути. Його треба вибороти сьогодні, — пише український боєць.

Нагадаємо, петиція на сайті президента України про заборону очного навчання у всіх навчальних закладах до закінчення воєнного стану набрала необхідні 25 тисяч підписів. Цього достатньо, щоб на неї відреагував президент.

Джерело.


Повернутись вверх