facebook

Виші безкоштовно навчатимуть випускників із ТОТ через російську агресію

Виші безкоштовно навчатимуть випускників із ТОТ через російську агресію

Інформує Всеосвіта.

Абітурієнти з тимчасово окупованих російськими військами українських територій зможуть вступити до вузів дистанційно без складання Національного мультипредметного тесту.
За підтримки МОН приватні заклади освіти готові безкоштовно або з великою знижкою взяти на навчання дітей із тимчасово окупованих територій.

Про це повідомила голова підкомітету з питань вищої освіти комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина.

18 закладів освіти приєдналися до нашої ініціативи та готові безкоштовно або з великою знижкою взяти на навчання дітей із тимчасово окупованих територій. Деякі з них також безоплатно надають проживання. Вступ дистанційний! Без НМТ! — написала Гришина.

Вона додала перелік вишів в інфографіці та зазаначила, що за посиланням (bit.ly/universities2022) можна знайти детальну інформацію, що саме пропонує той чи інший заклад, скільки безкоштовних місць виділяє, на які спеціальності можна вступити.

Тримаємо освітній фронт разом! — закликала Гришина.

Нагадаємо, через повномасштабне військове вторгнення росії цьогоріч українські батьки самостійно обиратимуть форму навчання, за якою їхні діти отримуватимуть знання у закладах освіти. Жодна дитина не буде відрахована зі школи через обрану батьками форму навчання. Наказу щодо виключного режиму офлайн не існує.

Чтайте також:  Не хочеш гарно вчитися – підеш у ПТУ, як знецінити саму ідею профільної школи

 

Джерело.


Повернутись вверх