facebook

Рішення про тривалість відпустки вчителів прийматиме роботодавець

Рішення про тривалість відпустки вчителів прийматиме роботодавець

Інформує Всеосвіта.

Вчителі після підписання закону президентом України можуть відпочивати під час відпустки 56 днів, як і раніше.
Верховна Рада законопроєктом №7251 повернула тривалість відпусток для педагогічних і науково-педагогічних працівників — до 56 календарних днів.

При цьому у тексті законопроєкту запропоновано змінити 1 ч. ст. 12 закону «Про організацію трудових відносин в умовах військового стану».

У період дії військового стану надання працівникові щорічної основної відпустки за рішенням роботодавця може бути обмежене тривалістю 24 календарні дні за поточний робочий рік, — повідомив голова комітету освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.

Таким чином, тепер обмеження знято, а рішення про тривалість відпустки прийматиме директор чи засновник школи.

Педагоги зможуть брати відпустку повної тривалості — до 56 календарних днів. Знаю, наскільки це є насущним питанням для працівників освіти. Адже на час воєнного стану відпустка була обмежена 24 днями, — зазначила народний депутат Юлія Гришина.

Таким чином, тривалість відпусток вчителів після підписання закону президентом України може становити 56 днів, як і раніше. Проте роботодавець може ухвалити рішення про 24-денну відпустку.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила законопроєкт, що врегульовує питання тривалості відпусток педагогічних і науково-педагогічних працівників.

Чтайте також:  Оновлений Калькулятор зарплати вчителя 2024: яку суму отримуєте ви?

Джерело.


Повернутись вверх