facebook

Учителі з ТОТ не зобов’язані працювати на рашистів, – міністр

Учителі з ТОТ не зобов’язані працювати на рашистів, – міністр

Україна забезпечила педагогам можливість викладати в онлайн-форматі за українськими стандартами.

Українські вчителі не зобов’язані йти на роботу до російських окупантів та переходити на їхні стандарти викладання на тимчасово окупованих територіях.

На цьому наголосив міністр освіти Сергій Шкарлет в ефірі телемарафону.

За його словами, Україна забезпечила педагогам можливість викладати в онлайн-форматі за українськими стандартами.

«Ми майже завершили навчальний рік, тим більше, що ми дали можливість завершити його онлайн, в онлайн-режимі. Викладачі не зобов’язані йти на роботу до рашистів, не зобов’язані ні в якому разі переходити на їхні стандарти, адже сьогодні Україна забезпечила всі можливості в онлайн -форматі, поки що в онлайн-форматі, викладати за українськими стандартами», – зазначив Сергій Шкарлет.

Зокрема, за словами міністра, для онлайн-навчання працює платформа «Всеукраїнська школа онлайн», електронний щоденник, електронний класний журнал тощо.

Також посадовець зауважив, що в ситуації з роботою педагогів на тимчасово окупованих територіях існують два ключові моменти.

«Перше зло – це дійсно викладання на мові окупанта. Але ще більше зло – це викладання за російськими наративами, за російськими стандартами, де все пронизано «меншовартістю» нашої держави. Чого жоден з наших освітян, я пишаюся цим, не допустив і ні в якому разі не пішов на співпрацю з окупантом», – підкреслив Сергій Шкарлет.

Чтайте також:  Коли почнуться і закінчаться літні канікули в українських школах

Джерело.


Повернутись вверх