facebook

Екзаменаційні центри проведення ЗНО матимуть укриття

Екзаменаційні центри проведення ЗНО матимуть укриття

Приміщення екзаменаційного центру ЗНО повинно мати укриття цивільного захисту.

Приміщення екзаменаційного центру, у яких відбудеться ЗНО, повинно мати укриття захисту, або таке укриття має бути безпосередньо біля центру.

Така вимога зафіксована у Порядку формування та облаштування тимчасових екзаменаційних центрів, затвердженому Українським центром оцінювання якості освіти.

Згідно з документом, у приміщенні центру або біля нього має бути укриття цивільного захисту, що може забезпечити одночасне перебування в ньому всіх учасників сесії тестування та працівників.

«У екзаменаційному центрі під час однієї зміни проходитимуть тестування, як правило, від 15 до 55 учасників», – йдеться у документі.

Також документ визначає вимоги до приміщень, де буде розташовуватись екзаменаційний центр, та вимоги до його аудиторій.

Зокрема, в аудиторії може бути від 5 до 15 робочих місць для учасників мультипредметного чи магістерського тестів, облаштованих ПК, під’єднаними до інтернету.

У кожній аудиторії має бути місце для особистих речей з відповідною позначкою, розташоване так, щоб у разі виникнення нестандартних ситуацій не утруднювати вихід учасників з аудиторії та мати зручний доступ до речей, які учасники заберуть із собою.

Порядок формування та облаштування тимчасових екзаменаційних центрів також регламентує, що розташування робочого місця учасника тестування має унеможливлювати візуальний доступ до інформації на моніторі іншого учасника.

Джерело.


Повернутись вверх