facebook

День захисту дітей із сумом і скорботою в очах: росіяни знищують українську націю

День захисту дітей із сумом і скорботою в очах: росіяни знищують українську націю

Інформує Всеосвіта.

Українські діти — майбутнє нашої нації. Але їхнє дитинство безжалісно викрав російський окупант. Діти не повинні бачити війну. Вони мають жити щасливим життям у любовi та безпецi.

Триває 98-а доба героїчного протистояння українського народу російській агресії. Сьогодні Україна захищає та бореться за майбутнє нашої держави.

Сотні загиблих, тисячі зруйнованих дитячих доль, страждання й насильство над найдорожчим — дітьми: нині це українські реалії, які змушують здригатися весь світ.

Четвертий місяць українські діти змушені проживати дитинство в укриттях або тікати від вибухів у різні куточки країни, а то і світу. Усе — заради безпеки. Країна-агресорка росія позбавила їх почуття безпеки.

Українські діти через дикі звірства рашистської орди пережили пекло. Діти, які перебували в окупації, розповідають, як бачили рашистів зі зброєю на своїх подвір’ях, як росіяни заїжджали на танках і направляли дула просто на їхні сім’ї. Як у бомбосховищі поряд засинала поранена мама, і вже не просиналася. Як вбивали пострілом у строню батька. Як ґвалтували брата або сестру, навмисно довго й болісно різали живцем домашніх улюбленців.

Таких історій тисячі: хтось із дітей разом із сім’ями проривалися з окупованих територій і дивом вціліли. Хтось залишався на тих територіях аж до моменту деокупації. Когось, уже сиротою, вивезли в безпеку волонтери. Величезна кількість українських дітей зараз знаходяться в окупації або насильно вивезені росіянами за межі України. Їхні голоси сьогодні придушені окупантами.

Чтайте також:  Експерт назвав мінімальну кількість першокласників, яка має з вересня наповнювати клас

Наші ЗСУ роблять неймовірно важкі зусилля, аби рятувати дітей, яких хоче вбити або «денацифікувати» росія. Україні, яка зараз захищає власне майбутнє від російських фашистів, потрібна всебічна допомога світу, сучасна потужна зброя, витримка й сила, щоб захистити життя найдорожчого — наших дітей.

А ще — ми маємо голосно говорити про нашу біду, щоб весь світ почув те, що відбувається зараз в Україні з українськими дітьми.

Не замовчуйте!

Світ має знати про звірства, які вчиняє російський окупант щодо українських дітей.

Загалом із початку повномасштабної війни в Україні загинуло 243 дитини. Щонайменше 446 дітей було поранено. І з кожним днем ці цифри тільки збільшуються. Точну кількість дітей, загиблих і постраждалих унаслідок російського вторгнення, встановити неможливо. Адже частина України зайнята окупантами або там тривають бої.

Рашисти вбивають дітей навіть там, де вони оголосили про «звільнення від України». Так, 26 травня на території школи в окупованому Маріуполі пролунав вибух. У результаті детонації нерозірваного російського снаряду «Град» загинув 12-річний хлопчик. Російська зброя продовжує вбивати дітей Маріуполя й після активних бойових дій.

До цього неможливо звикнути. Та й не можна! Не можна звикати до звірств, що коїть росія! Сьогодні наши діти продовжують ранитись, сиротіти, гинути. Їхні будинки руйнуються, навчання переривається. російська армія ракетними та бомбовими обстрілами знищує школи, дитячі будинки й лікарні. Повсякденне життя та щасливе дитинство цих дітей розбиті.

Чтайте також:  "Які вазони треба ставити на підвіконня?" Колишній очільник УЦОЯО назвав сертифікацію вчителів "ганебним шоу"

Жодне повідомлення про насилля щодо українських дітей не є історією про супутні жертви війни. Вони всі — про геноцид. російські солдати вбивають українців, тому що вони — українці. російська армія руйнує Україну, бо це — Україна.

Серед ознак геноциду є також насильницька передача дітей іншим групам. Що ж. За даними російських джерел, станом на 21 травня держава-терорист депортувала на свою територію більш як 232 тисячі дітей. Понад дві тисячі з них — або сироти, або розлучені з батьками. Тим часом російський парламент готується до спрощення процедури усиновлення російськими громадянами українських дітей. Це не про гуманізм. Це про шаленство ненависті та знищення під гаслами гуманізму, — наголосив під час виступу на форумі в Давосі голова Офісу президента України Андрій Єрмак.

За словами постійного представника України при ООН Сергія Дворника, росіяни буквально хочуть знищити українську націю, позбавивши її від молодих поколінь. Це — сучасний прояв колоніалізму, з яким потрібно боротися.

Конвенція про права дитини закріплює права дітей на життя, виживання та розвиток, а також на доступ до води, їжі, житла, здоров’я, освіти і свободи від усіх форм насильства. Діти мають право на турботу, допомогу й захист. На жаль, історія неодноразово демонструвала, що діти є однією з найбільш уразливих верств під час війни.

Чтайте також:  Повістка разом з дипломом? Деяких студентів влітку можуть чекати «сюрпризи» від ТЦК

У Міжнародний день захисту дітей, Департамент юридичного забезпечення Міністерства оборони України розпочинає кампанію про висвітлення шести видів злочинів проти дітей під час збройних конфліктів:

  • вбивства та каліцтва дітей;
  • вербування і використання дітей;
  • зґвалтування та інші форми сексуального насильства проти дітей;
  • напади на школи, лікарні та захищених осіб, які пов’язані з ними;
  • викрадення дітей;
  • відмова у доступі гуманітарної допомоги.

Саме ці злочини, встановлені сукупно Резолюціями Ради Безпеки ООН 1261 (1999), 1882 (2009), 1998 (2011) та 2225 (2015), нині вчиняє росія у міжнародному збройному конфлікті, спричиненому її агресією проти України.

Усі вони, згідно до Римського статуту Міжнародного кримінального суду, є міжнародними злочинами проти безвинних і найслабших. Злочинами, прощення за які не буде ні від ЗС України, ні від суспільства вцілому.

Один допис — один вид злочину, який російське політичне та військове керівництво, так само як і окремі військовослужбовці рф, вчиняють на українській землі проти українських дітей.

У світі День захисту дітей відзначається з 1950 року. На Женевській конференції з питань захисту дітей було проголошено 1 червня Міжнародним днем захисту дітей на згадку про Декларацію прав дитини Генеральною Асамблеєю OOH.

В Україні цей день вiдзначається з 1998 року.

Джерело.


Повернутись вверх