facebook

Книги є лідером вподобань українців за програмою єПідтримка

Книги є лідером вподобань українців за програмою єПідтримка

Понад 5,5 млн українців вже відкрили спеціальні рахунки в банках для участі у програмі єПідтримка, який передбачає отримання 1000 грн від держави.

Найпопулярнішими категоріями за виплатами стали книгарні та квитки в кіно.

Про це, коментуючи реалізацію проекту, що стартував 19 грудня, сказав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За його словами, вже понад 4,5 млн українців подали заявку в Дії на отримання послуги, а 5,5 млн оформили спеціальні картки в банках.

«Ми розробили алгоритм так, що людині не потрібно йти кудись, щоб отримати кошти, усе відбувається автоматично. Лише кілька кліків для відкриття картки та подачі заявки в застосунку Дія. єПідтримку можна вважати зразком ефективної співпраці держави та бізнесу. Уперше у світі технічно реалізується подібна послуга», – зазначив Федоров.

Зараз до проекту підключені 6 банків – А-Банк, Альфа-банк, ПриватБанк, Укргазбанк, Monobank и Ощадбанк. Зараз у процесі інтеграції знаходяться ще 13 нових банків. Найближчим часом планується їх підключити.

Усього нараховано кошти 2,3 мільйонам українців. З них вже було витрачено понад 206 млн грн. Найпопулярнішими категоріями за виплатами стали книгарні та квитки в кіно. На третьому місці — квитки на потяги. Далі вже йдуть театри, концерти та різні вистави, спорт.

Чтайте також:  На НМТ-2024 можна зареєструватися через Дію: треба завантажити всього один документ

«Однозначні лідери списку – кіно та книги. Це можно було помітити, коли минулого тижня найпопулярніші українські сайти видавництв та кінотеатрів «підвисали» від кількості запитів. Це говорить про те, що головну задачу – допомогу бізнесу, який постраждав під час карантину – програма єПідтримка успішно виконує. Щоб отримати кошти цього року під час першого етапу, треба подати заявку в Дії до 29 грудня»– підкреслив міністр.

Відповідно до умов програми 1000 грн можуть отримати всі повнолітні громадяни України, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19.

Програма єПідтримка триватиме рік – до 18 грудня 2022 року та реалізовуватиметься в декілька етапів. На першому етапі отримання коштів відбуватиметься через додаток «Дія». Це – найшвидший і найпростіший спосіб.

На другому етапі (ІІ-ІІІ квартал 2022 року) буде запропоновано альтернативний офлайн-механізм, над яким зараз працюють. Люди, які не мають смартфонів, зможуть подати звернення на отримання допомоги в офлайн форматі. Механіка, яким саме чином відбуватимуться виплати, нині розробляється. Також на другому етапі, в 2022 році, розглядається можливість видачі фізичних банківських карток.

Як скористатися послугою єПідтримка

  • оформте спеціальну картку єПідтримка в одному з банків-партнерів. Оформлення картки безоплатне як онлайн, так і офлайн у відділенні банку. В онлайн-банкінгу картку можна отримати за 1 хв.
  • завантажте застосунок Дія або оновіть його до останньої версії в PlayMarket або AppStore.
  • переконайтеся, що у вас є «зелений» COVID-сертифікат про дві дози вакцинації. Зверніть увагу, що сертифікат, отриманий на порталі Дія чи паперовий від сімейного лікаря не підходять для отримання виплат. Отримати COVID-сертифікат у застосунку Дія зараз можна як з ID-карткою, так і з паспортом-книжечкою.
  • зайдіть у розділ Послуги та знайдіть єПідтримку.
  • виберіть для виплати картку єПідтримка.
  • очікуйте зарахування коштів.
  • https://youtu.be/5TblA1j4VF0
Чтайте також:  З якими викликами зіштовхнулася спеціальна освіта в Україні: що кажуть вчителі та які плани змін є в МОН


Повернутись вверх