facebook

Середня зарплата київського вчителя більше 20 тисяч, – КМДА

Середня зарплата київського вчителя більше 20 тисяч, – КМДА

У 2021 році майже 40% бюджету столиці додано до державної субвенції на зарплату

Середній розмір зарплати шкільного вчителя у Києві складає 20 200 грн.

Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський під час проведення засідання колегії столичного Департаменту освіти і науки.

За його словами, у 2021 році майже 40% з місцевого бюджету столиці додано до державної субвенції на заробітну плату педагогічним працівникам.

Він також зазначив, що працівникам освітньої галузі щорічно виплачується муніципальна надбавка за рахунок коштів бюджету міста.

«Крім того, вже четвертий рік працівники шкіл отримують премію до Нового року. Як результат, середній розмір зарплати вчителя школи у Києві складає 20,2 тис. грн. Це на 30-35% більше, ніж зарплатня вчителів на решті території України. Загалом у 2021 році з міського бюджету на муніципальну надбавку та премію для освітян спрямовано понад 1,5 млрд грн», – заявив Мондриївський.

Окрім того чиновник наголосив, що четвертий рік поспіль Київ виділяє з міського бюджету безпрецедентну суму на Нову українську школу.

«Таких інвестицій в освіту не вкладає жоден регіон України. За останні чотири роки на реалізацію освітньої реформи НУШ на рівні початкової школи місто додало коштів у 6,5 рази більше, ніж передбачено умовами співфінансування, а загалом виділено майже 900 млн грн. Це дозволило обладнати, відповідно до всіх стандартів НУШ, 4 300 навчальних кабінетів та робочі місця учня і вчителя», – підкреслив заступник голови Київської міської державної адміністрації

Чтайте також:  Школи на межі: незвичайні перевірки, що чекають українських освітян!

Джерело.


Повернутись вверх