facebook

Скільки українських школярів вже вакцинувалися від COVID-19: відповідь Ляшка

Вакцинувалися від COVID-19 вже понад 40 тисяч українських школярів у віці від 12 років. Проте в Україні поки не розглядається масова вакцинація дітей від коронавірусу.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко на форумі “Україна 30”. За його словами, вже 40 тисяч дітей скористалися можливості вакцинуватися.

Цікаво, що у деяких країнах почали вакцинувати дітей старше 5 років. Ляшко вважає, що виробники вакцини в Україні швидко зареєструють зміни в інструкцію і це можна буде зробити і в нас.

Але ми не робимо пріоритет на масову вакцинацію дітей, оскільки ми зосереджені на групах ризику і людей старшого віку,
– зазначив Віктор Ляшко.

До слова, МОЗ змінило роботу шкіл в жовтій зоні. З 6 грудня почали діяти посилені карантинні норми – школи можуть працювати лише за 100% вакцинації працівників. Деталі – за посиланням.

Темпи вакцинації в Україні! Лише за добу, 6 грудня, в Україні понад 188 тисяч людей вакцинували проти коронавірусу. Першу дозу отримали 73 тисячі 7 людей, другу – понад 115 тисяч осіб.

Всього від початку вакцинальної кампанії щепили понад 13,8 мільйона людей. 826 163 людини. Найчастіше для щеплення обирають вакцини Pfizer, Coronavac та Moderna.

Чтайте також:  Про “батьківські збори” з погляду закону: обовʼязковість відвідування та теми для обговорення

Буде цікаво – найпоширеніші міфи про вакцинацію.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode




 

 

 

 

 

Джерело.


Повернутись вверх