facebook

Учениця сама випила антисептик з колою, ніхто нічого не підмішував, – директор школи

У мережі з’явилася інформація про те, що учениця зі школи №35 в Одесі перебуває в реанімації після отруєння антисептиком, який їй підмішали однокласники. Проте директор школи це заперечує і каже, що дівчина випила антисептик сама.

 

Інцидент трапився 6 грудня після уроків близько 14:30. Директор школи №35 Віктор Арват каже, що дев’ятикласниця сама вирішила піти на такий експеримент.

За його словами, два роки в школі діти користуються антисептиком через карантин, але нікому на думку не спадало його куштувати.

А тут 9 клас. Дівчинка експериментувала, з’ясовувала, чи змінить колу колір, якщо додати антисептик, чи змінить кола смак, чи ні,
– розповів Віктор Арват.

Коли про це дізналися педагоги та шкільна медсестра, вони викликали швидку допомогу. Скарг не було, але про всяк випадок дівчинку забрали до лікарні, поспостерігали за нею і вже за кілька годин вона була вдома.

Після цього випадку у школі проведуть роз’яснювальну роботу з учнями.

Важливо! Антисептик “АХД 2000” містить ізопропанол, головна небезпека якого полягає в тому, що при потраплянні в організм він швидко перетворюється на ацетон, тобто стає смертельно небезпечним для людини.

Отруєння відбувається навіть при невеликій кількості ізопропанолу всередину: достатньо випити всього 50 мілілітрів продукту для того, щоб викликати сильне сп’яніння і гостру токсикологічну реакцію.
До слова, днями у школі на Київщині вісьмом ученицям стало погано через різкий запах невідомої рідини, яку їхні однокласники знайшли на сміттєзвалищі. За даними поліції, рідиною із різким запахом є антисептик.

Чтайте також:  Ігор Лікарчук: Незабаром в школах учням учителі будуть витирати не лише соплі

Текст публікації з телеграм-каналу:

“Дев’ятикласниця випила антисептик у школі сама, ніхто їй нічого не підмішував”, – директор школи №35. Як з’ясувалося, інцидент трапився вчора після уроків близько 14:30. Про це розповів директор школи №35 Віктор Арват.

“Два роки в школі користуються цим антисептиком і нікому на думку не спадало його пробувати. А тут 9 клас. Дівчинка експериментувала, з’ясовувала, чи змінить колу колір, якщо додати антисептик, чи змінить колу смак чи ні”, – розповів Віктор Миколайович.

Коли про це дізналися педагоги та шкільна медсестра, вони викликали швидку допомогу. Скарг не було, але про всяк випадок дівчинку забрали до лікарні, поспостерігали за нею і вже за кілька годин вона була вдома. Після цього випадку у школі проведуть роз’яснювальну роботу.

 

Джерело.


Повернутись вверх