facebook

Профспілка вимагає виплатити вчителям матеріальну допомогу і підримати молодь

До уряду направлені два листи з вимогою виплатити вчителям обіцяну допомогу та встановити посадовий оклад педагога найнижчої кваліфікаційної категорії.

 


Профспілка звернулася до Міністерства освіти і науки, Уряду та профільного комітету Парламенту щодо забезпечення норм постанов Кабінету Міністрів України щодо виплати допомоги вчителям закладів загальної середньої освіти в розмірі 10 прожиткових мінімумів.

Постановою № 1028 передбачено, що виплата допомоги здійснюється коштом видатків, передбачених у Державному бюджеті України на 2020 рік Міністерству освіти і науки України за бюджетною програмою «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на покращення соціального захисту окремих категорій педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти», обсяги якої затверджено в сумі 3,7 млрд гривень.

Відповідно до Порядку та умов надання субвенції, вчителі, які станом на 1 січня 2020 року працювали на посаді вчителя та мали стаж педагогічної роботи до 10 років включно, а також педагогічне навантаження у 2020 році й продовжують обіймати посаду вчителя, мають отримати допомогу в розмірі десяти прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що установлений на 1 січня 2020 року.

До того ж, ще один лист Профспілка адресувала т.в.о. міністру освіти Сергію Шкарлету. У ньому йдеться щодо встановлення посадового окладу педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії в розмірі 3 мінімальних заробітних плат та підвищення його не менше ніж на 10 % за кожною наступною кваліфікаційною категорією.

Чтайте також:  В Україні розпочалася реєстрація на єдине фахове вступне випробування: скільки часу є у майбутніх бакалаврів, аби подати документи

За словами Профспілки, найменший посадовий оклад науково-педагогічного працівника має встановлюватися на 25 % вище від посадового окладу педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії з 10%-ю диференціацією за кожним наступним окладом:

Прийнято відповідну постанову Кабінету Міністрів України від 10.07.2019 № 822 «Про оплату праці педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників закладів і установ освіти і науки», відповідно до якої з 1 січня 2021 р. мінімальний посадовий оклад педпрацівника має становити 3 прожиткових мінімуми для працездатних осіб, а науково-педагогічних працівників – на 25% вище.

Джерело.


Повернутись вверх