facebook

В українських школах з’являться «вихователі безпеки»: у чому полягатиме їхня робота

В українських школах з’являться «вихователі безпеки»: у чому полягатиме їхня робота

Інформує Всеосвіта.

У невеликих закладах освіти, що розташовані поруч, буде лише один вихователь на кілька шкіл.

З початку 2021 року в Україні було зареєстровано близько трьох тисяч кримінальних правопорушень, вчинених або дітьми, або за їх участі. Стільки ж злочинів проти самих дітей. З метою створення безпечного середовища для дітей, в українських школах з’являться «вихователі безпеки». Про це повідомила заступниця міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко в ефірі програми «Сніданок з 1+1».

Павліченко зазначила, що проєкт «Вихователь безпеки» МВС опрацьовує разом з Міністерством освіти і науки та міжнародними партнерами #UNICEF:

Наразі ми вже напрацьовуємо тематичний план, за яким будемо навчати «вихователів безпеки». Це будуть не поліцейські, а вихователі, які пройдуть відповідний відбір і навчання на базі закладів освіти системи МВС. Бажання та вміння працювати з дітьми – один з ключових аспектів для таких педагогів.

! У невеликих школах, що розташовані поруч, буде лише один вихователь на кілька закладів освіти.

За словами заступниці міністра внутрішніх справ, «вихователі безпеки» постійно перебуватимуть у школах і стануть сполучною ланкою між поліцейськими офіцерами та батьками, дітьми, адміністрацією шкіл. У такий спосіб МВС України планує посилювати та збільшувати поліцейську присутність у школах.

Чтайте також:  Яку зарплату отримує учитель без стажу

У разі якщо з’явиться інформація, на яку потрібно швидко зреагувати, «вихователі безпеки» передадуть її до поліції й у тісному контакті працюватимуть з правоохоронцями задля створення безпечного середовища у школі, – додала Катерина Павліченко.

Нагадаємо, Міністерство юстиції проводитиме у школах правопросвітницькі заходи щодо протидії булінгу.


Повернутись вверх