facebook

Як МОЗ визначатиме відсоток вакцинації вчителів у школі: пояснення Кузіна

Як МОЗ визначатиме відсоток вакцинації вчителів у школі: пояснення Кузіна

У МОЗ активно готуються до нової хвилі пандемії COVID-19, закликаючи освітян вакцинуватися. Адже, якщо епідемситуація погіршиться, навчальні заклади з низьким відсотком вакцинованих працівників закриють.

Джерело:LIGA.Life

Головний санітарний лікар України Ігор Кузін розповів, як перевірятимуть відсоток щеплених освітян.

Кузін пояснив, що наразі єдиної електронної статистики вакцинованих вчителів та викладачів немає. Натомість кількість вакцинованих освітян повинні мати директори шкіл.

У нас особиста медична книжка, де є усі результати аналізів, інформація про стан вакцинації. Директор школи має доступ до цієї інформації та може збирати її від учителів,– зазначив головний санітарний лікар.

Як зауважив Кузін, зараз основна інформація дійсно збирається через керівника закладу освіти. На зауваження, що під час підрахунку щеплених вчителів є людський фактор, санлікар відповів, що похибка є можливою всюди.

“Ми маємо людський фактор майже щодо усієї статистики. Похибка є можливою. Коли людина з групи ризику вакцинується, може обрати будь-який майданчик для вакцинації. Інколи вона може не сказати, що є працівником освіти, і в електронній системі її освітянином не позначать”, – сказав Кузін.

Він наголосив, що у питанні відсотка вакцинованих вчителів саме керівники закладів освіти нестимуть відповідальність за гарантування безпечних умов освітнього процесу.

Чтайте також:  Булінг в українських школах: на що найбільше скаржаться діти

Раніше у Міністерстві охорони здоров’я запевнили, що навчальний формат залежить від того, в якій зоні перебуває регіон із закладами освіти. Так:

  • У зеленому рівні епідемічної небезпеки відвідування шкіл та вишів дозволено у звичайному режимі.
  • При жовтому та помаранчевому рівні епідемічної небезпеки відвідувати заклад освіти можна за умови, якщо в ньому вакциновано понад 80% персоналу.
  • При червоному рівні відвідувати заклади освіти заборонено всім, крім вихованців садочків, спеціальних закладів освіти та учнів 1 – 4 класів шкіл, але лише за умови, якщо в закладі вакциновано щонайменше 80% персоналу. Для інших учнів навчання відбувається дистанційно.

Джерело.


Повернутись вверх