facebook

Показники кількості вакцинованих освітян у закладах освіти можуть бути неточними: Ігор Кузін про відсутність єдиної електронної статистики

Показники кількості вакцинованих освітян у закладах освіти можуть бути неточними: Ігор Кузін про відсутність єдиної електронної статистики

Інформує Всеосвіта.

Отримати інформацію щодо вакцинації педагогів можна через керівників закладів освіти.

Єдиної електронної статистики, у якій зібрана вся інформація щодо кількості вакцинованих освітян, наразі немає. Відповідно дані щодо кількості щеплених педпрацівників у певному закладі освіти можуть бути неточними. На цьому наголосив головний державний санітарний лікар країни Ігор Кузін під час інтерв’ю у Liga.net.

Похибка є можливою. Коли людина з групи ризику вакцинується, то може обрати будь-який майданчик для вакцинації і не вказати, що є працівником освіти. Відповідно в електронній системі її не позначать освітянином, – зазначив Кузін.

За словами головного санлікаря, отримати інформацію щодо вакцинації педагогів можна через керівників закладів освіти.

Директор школи має доступ до цієї інформації й може збирати її від учителів. Безумовно, її оприлюднення, широке поширення з зазначенням персональних даних або використання її з порушенням прав учителів, застосування штрафів, погрози звільнення – це протизаконно, – повідомив Кузін.

Ігор Кузін додав, що відповідальність за гарантування безпечних умов освітнього процесу нестимуть директори закладів освіти.

У МОЗ також закликають, аби у питанні вакцинації освітян не було маніпуляцій, погроз, звільнень або примусу до щеплення.

Чтайте також:  Буде два напрями: які важливі зміни готує для учнів реформа старшої школи

Джерело.


Повернутись вверх